Wandel de Nijmeegse 4daagse 2024 voor Make a Wish Nederland

Van onze redactie
7 juni 2024

Jaarlijks loopt een groep wandelaars voor Make-A- Wish Nederland de 4Daagse als WishWalker. Dit doen zij niet alleen om een enorme sportieve prestatie te leveren, maar ook om geld in te zamelen voor Make-A-Wish.

Make-A-Wish vervult de allerliefste wensen van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

“Als ik in zijn schoenen loop, ben ik met hem verbonden”

De 4Daagse lopen in nagedachtenis van Harrison
James Teed is de vader van de in oktober 2021 overleden 11jarige Harrison. James loopt dit jaar de Nijmeegse 4Daagse in nagedachtenis van zijn overleden zoon en om Make-A-Wish te steunen.
James denkt elke dag aan Harrison, maar wordt daarbij vaak afgeleid door de drukte van de dag. Als hij voor hem loopt kan hij zich focussen op de verbondenheid met Harrison. Zij zijn dan even samen, alleen op de wereld. James loopt dan als het ware in zijn schoenen en voelt zich op die manier verbonden met Harrison zodanig dat hij dwars door de pijn en stress heen loopt.

Rocket League spelen met het Nederlands team en rijden in een felgroene Lambourgini
Harrison speelde heel veel Rocket League. Een game dat voetballen en autorijden combineert. Make-A-Wish nam hem mee in zijn favoriete auto, een Lamborghini, naar het Philips Stadion in Eindhoven. Daar mocht hij Rocket League spelen met het Nederlands team. Zijn helden en de beste gamers van het land. Harrison voelde zich de koning. Zeker omdat de groene Lamborghini eerst nog via school reed en al zijn klasgenoten hem daarin zagen zitten. Hij ontsnapte even aan zijn ellende en had lol, genoot, glunderde. De gamers leerden hem van alles en dat vond hij prachtig. Helaas was de medicatie die hij kreeg erg hoog en had hij teveel pijn om daarna ook nog echt te kunnen genieten van het eten in een restaurant, maar een paar dagen later fluisterde hij voor het slapen gaan: “Pap, ik ben al zo lang niet meer zo gelukkig geweest.”’ 

Wandelaars voor veerkracht
Door je op te geven als WishWalker steun je Make-A-Wish en kinderen zoals Harrison. De minimale sponsorbijdrage is €250,- en je kunt meedoen door een persoonlijke webpagina aan te maken via wishwalk.nl.
Make-A-Wish support op haar beurt de WishWalkers van de eerste tot en met de laatste 4Daagse stap. Ze ontvangen een goodiebag en 2 gratis Make-A-Wish wandelshirts. Bovendien kunnen ze elke dag genieten van een vipbehandeling, support en zorg zoals massages op de rustlocaties langs de route. Als je snel inschrijft maak je bovendien nog kans op gratis Xsensible – Hiking schoenen.

Over Make-A-Wish
Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish Nederland vervult al meer dan 30 jaar de liefste wens van deze kinderen. Het is opgericht in 1989, de allereerste Nederlandse wens kwam van de 10-jarige Cindy, haar wens was een tv-opname van de serie ‘Zeg ‘ns AAA’ bij te wonen. Make-A-Wish Foundation International (1980) is afkomstig uit Phoenix, Amerika. De foundation is actief in 50 landen en op 5 continenten en daarmee de grootste wensvervullende organisatie van de wereld.

Make-A-Wish wil door middel van een Wish Journey, met als hoogtepunt de wensvervulling, jonge patiënten de regie over hun leven teruggeven. Een Wish Journey is voor kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte tussen de 3 en 18 jaar en draagt bij aan veerkracht, hoop en vertrouwen die helpen om nare ervaringen te overschrijven. Het traject van verheugen tot nagenieten is van A tot Z maatwerk. Make-A-Wish Nederland kan dit mede realiseren dankzij de inzet van ruim 700 vrijwilligers. Zij zijn 4 tot 6 maanden intensief bezig met het vormgeven van een wens. Giften en fondsenwervende acties van bedrijven, scholen en (sport)verenigingen zijn daarbij samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen