Zaterdag 22 juni 4e lustrum Kids 'n' Billies Festival in De Goffert

Van onze redactie
6 juni 2024

Op zaterdag 22 juni vindt de 20e editie plaats van het Kids 'n' Billies Festival in het openluchttheater De Goffert in Nijmegen!
Dit unieke festival biedt twee podia met rock 'n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van surf tot garagepunk.
Al ruim 20 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet. Voor de koters zijn er tal van stoere activiteiten die een link hebben met rock ’n roll.

The Gories zijn terug van eigenlijk nooit weggeweest. De band die eind jaren tachtig eigenhandig Detroit weer op de rockkaart zette, komt terug naar Nijmegen speciaal voor Kids ’n’ Billies. Van 1987 tot 1992 speelden de drie leden in The Gories om zich daarna over verschillende bands zoals The Dirtbombs en de Demolition Doll Rods te verspreiden.

The Seatsniffers is waarschijnlijk Belgisch beste, langst bestaande en meest internationale rockband, met een mengeling van Rock 'n Roll, Rhytm 'n Blues, Rockabilly, Soul, Blues en Ska, gebracht met Punkrock energie.

De muziek van Slim Cessna’s Auto Club bevat Country, Americana, Blues, Soul en Punk. Het bevat een duistere, mysterieuze laag en de teksten gaan o.a. over drank, drugs, moord en doodslag. Mede hierom wordt de band vaak omschreven als country-gothic. De ingrediënten zijn uptempo ritmes, contrabas, pedal steel gitaar, piano, banjo, gitaar, zang en sterke verhalen. Het tijdschrift Spin Magazine riep Slim Cessna’s Auto Club al eens uit tot beste live-band van de Verenigde Staten.
King Salami (zang) en zijn vrienden Kamikaze U.T. (bas), Eric Baconstrip (drums) en Pepe Ronnie (gitaar) bakken hun pittig gekruide worstjes bruin sinds 2006 als Kings Salami and the Cumberland 3. De uit London afkomstige band weet van ieder optreden een feestje te maken. De heren staan garant voor een vuig portie Rock ’n Roll, Punk, Rhythm 'n Blues en Garagerock.
Angry Zeta komt all the way from Buenas Aires, Argentinië. Dit bonte maar uiterst aangename gezelschap heeft letterlijk de aandacht van het publiek leren trekken op straat. Ze speelden in barber shops, op motorbike-events, in brouwerijen, op bruiloften en tattoo-festivals, in barren en poppodia en op grote festivals, maar nog nooit eerder op Kids ’n’ Billies. Snel en hard zijn hun toverwoorden en voeg daar nog eens stijlen als Bluegrass, Outlaw Country en Punk aan toe en je weet dat je deze band niet mag missen.
Tornado Beat! werd in 2019 opgericht en is sterk beinvloed door muziek uit de jaren '50 en '60. Ze spelen louter eigen werk: rauwe Rhythm 'n Blues, authentieke Boogie, opzwepende Rock-a-Billy en een enkele soulvolle ballad.
De muziek van Van Tastik is duisternis en onrust en draagt een onmiskenbare muzikale sfeer met zich mee – tegelijkertijd melancholisch en energiek met een “stem die vanaf de eerste noot energie oproept.
Konrad Wert, sinds 2005 bekend als Possessed by Paul James, is een Amerikaanse folkzanger, songwriter en muzikant uit Lee County, Florida. Zijn muziek bestaat uit snaarinstrumenten, waaronder banjo, gitaar en viool, met wortels in Folk, Blues en Punk.
George Cessna is de zoon van Slim Cessna, die met z'n Auto Club dit jaar ook op het Kids 'n' Billies Festival staat. George heeft z'n band Snakes, maar komt nu solo spelen op KnB.
Hymn For Her is van een Folkrock duo een kwartet geworden. Tijdens Covid hadden ze een jaar lang een show genaamd Singalong Sundays. Als je het online had gezien, had je een spontaan optreden van familieplezier en goede tijden gehoord.  Met dochter Diver op piano en puppy Figaro op blaffen en jodelen hielden ze de muziek stromend, terwijl ze aan nieuwe opnames werkten in een klein schuurtje voor de kust van Maine.

De voorverkoop is inmiddels begonnen via www.kidsnbillies.nl

Zaterdag 22 juni | KIDS 'N' BILLIES FESTIVAL 2024 | Muziekfestival / 14:00 - 23:30 uur | Openluchttheater De Goffert, Steinweglaan 2, Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen