Nationale Archeologiedagen in museum De Bastei

Van onze redactie
5 juni 2024

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 15 en zondag 16 juni neemt museum De Bastei je mee in de fascinerende wereld van archeologie en plantenkunde: archeobotanie.  

Workshop | Leven Archeologie: Pollen en Zaden.
Duik diep in de wereld van archeologisch onderzoek en leer hoe pollen en zaden ons kunnen helpen bij het ontrafelen van mysteries uit het verleden. Archeobotanisch Specialist Yvonne van Amerongen zal je inleiden in deze wonderschone wereld. Bekijk en determineer ook zelf historische zaden onder leiding van specialist Yvonne. Met een zoekkaart en kleurplaat kun je ook zelf aan de slag. De workshop is interessant voor alle leeftijden.

Lezing | De betekenis van honing in het verleden

Ontdek hoe de kleine bijen en hun zoete producten een grote rol hebben gespeeld door de eeuwen heen. Met een boeiend voorbeeld van een opgraving uit het 6e-eeuwse Lent, gepresenteerd door archeobotanisch specialist Yvonne van Amerongen. Laat je inspireren door de verborgen geschiedenis van de bij en honing. De lezing is geschikt voor bezoekers vanaf 15 jaar.

Over de Nationale Archeologiedagen
De Nationale Archeologiedagen vinden plaats van 14 t/m 16 juni. Het doel van deze dagen is om iedereen kennis te laten maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070.
Voor meer informatie:
www.debastei.nl.  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen