VriendenLoterij verrast muZIEum en Leerorkest met ruim één miljoen euro

Van onze redactie
4 juni 2024

Een grote verrassing voor muZIEum en Leerorkest tijdens het VriendenFestijn dat de VriendenLoterij maandag 3 juni organiseerde in Wereldmuseum Amsterdam. Het muZIEum ontving een bijdrage van 500.000 euro en het Leerorkest 540.000 euro. De VriendenLoterij droeg in 2023 met 143,5 miljoen bij aan culturele partners.

Het belang hiervan legt Jonne Arnoldussen van de VriendenLoterij uit: “Cultuur is het fundament van onze samenleving, geen hobby of liefhebberij. Omdat een sterke maatschappij een krachtige cultuursector nodig heeft, ondersteunen wij deze van harte. Het is fantastisch dat wij dankzij onze trouwe deelnemers het muZIEum en het Leerorkest kunnen steunen. We kijken uit naar alle activiteiten die zij kunnen realiseren met behulp van deze bijdragen.” 


MuZIEum ontvangt een bijdrage van 500.000 euro van de VriendenLoterij

MuZIEum
Een van de grote verrassingen van de dag was voor het muZIEum, een ervaringsmuseum in Nijmegen waar de bezoeker ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Museumdirecteur Heleen Vermeulen reageert geëmotioneerd op de bijdrage. "We werken hard samen met 55 blinde en slechtziende collega's, die iedere dag hun verhaal vertellen. Met deze bijdrage kunnen we nog meer impact maken, waaronder het opzetten van een nieuwe tentoonstelling om meer mensen te laten ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn."


Leerorkest krijgt een bedrag van 540.000 euro uitgereikt door de VriendenLoterij

Leerorkest 
Leerorkest is een muzikaal en sociaal programma dat kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met een muziekinstrument. Leerorkest-oprichter en directeur Marco de Souza reageert blij en trots: “Wij willen dat ieder kind de kans krijgt om muziek te leren maken, waarbij het ontwikkelen van sociale vaardigheden een grote rol speelt. We hebben een plan om wat we doen te professionaliseren, daarom zijn we heel blij met deze bijdrage van de VriendenLoterij. Zo kunnen we nog meer kinderen blijmaken."

Tijdens de middag was ook aandacht voor eerder gehonoreerde projecten. Zo ontving Stichting het Gehandicapte Kind begin dit jaar een bijdrage van bijna 2 miljoen euro voor Changing Places. Daarnaast kwam het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum aan bod, dat met een loterijbijdrage van 640.000 euro gerealiseerd is. Een van de gasten was de internationaal bekende straatkunstenaar Judith de Leeuw, met haar missie om kinderen uit de jeugdzorg moed en zelfvertrouwen te geven.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen