Concertzomer Stevenskerk Nijmegen 2024

Van onze redactie
2 juni 2024

De Nijmeegse Orgelkring heeft weer een prachtige concertzomer georganiseerd in de Stevenskerk. Van 25 juni tot 29 september wordt u verrast door uiteenlopende (orgel)concerten en uitstapjes.

Dat de Franse 19e - en 20ste-eeuwse orgelmuziek vele organisten inspireert, moge dit concertseizoen duidelijk zijn. Het seizoen start met een trits van concerten met louter Franse muziek uit deze periode. Als luisteraar kun je je voor even wanen in beroemde Franse kerken en kathedralen waar ooit componisten als Louis Vierne, Maurice Duruflé en Jehan Alain zich door de klank van het Cavaillé-Coll orgel en de immense ruimte lieten inspireren.

Bij twee concerten staat het orgelrepertoire van Bach in het middelpunt. In nog twee concerten laten de musici zich inspireren door de klanken van het Königorgel, dat ze ‘Koninklijke’ kwaliteiten toedichten en een ode waard vinden.

Op vier data, 2 juli, 30 juli, 27 augustus en 10 september, kunt u voorafgaand aan het concert nog luisteren naar Amuse Assendelft, een korte orgelbespeling op het zojuist grondig gerestaureerde Assendelftorgel in de Zuiderkapel van de Stevenskerk.

Tickets (15 euro per concert):
https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/nijmeegseorgelkring


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen