Duitse Herder Liefhebbersdag op 29 juni

Van onze redactie
2 juni 2024

De eerste Duitse Herdershonden Liefhebbersdag bij VDH Kringgroep Nijmegen wordt gehouden op zaterdag 29 juni 2024.  De organisatie verwacht tientallen deelnemers die hun (jonge) Duitse Herdershond aanmelden voor eerste van de twee VDH Liefhebbersdagen van 2024.

Zij ontvangen tegen betaling van 10 euro van de diverse deskundigen een beoordeling van hun hond. Daarbij valt te denken aan dierenarts, keurmeesters op werkaanleg en schoonheid, en agility-experts. Deze dag is ook toegankelijk voor Duitse Herders zonder stamboom. 

Liefhebbersdag met demonstraties en workshops
De VDH (Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden) - de grootste rasvereniging van Nederland - heeft haar uiterste best gedaan om dit bewezen concept op een leuke, interactieve manier vorm te geven. Tijdens de Liefhebbersdag vinden de beoordelingen plaats in speciale ringen en worden daarnaast op het veld interessante workshops gegeven, uiteraard voorzien van tekst en uitleg. Demonstraties appèl, behendigheid en pakwerk staan ook op het programma, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Daarnaast is steeds een deskundige aanwezig om van iedere tak van de hondensport uitleg te geven. Ook is het mogelijk om een fotoshoot met de hond te laten maken. Een professionele fotograaf maakt mooie foto's van de bezoeker en hun trouwe viervoeter. Ook zijn er honden(sport)materialen beschikbaar en is er voor iedere deelnemer een leuke goody-bag. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van de Duitse Herdershond. Aanmelden voor deze dag kan via www.duitseherder.nl/liefhebbersdag. Deelname kost 10 euro, inclusief entree voor het hele gezin.

VDH Jeugdweekend 29 en 30 juni
In hetzelfde weekend wordt op hetzelfde terrein te Malden het VDH jeugd- en jongerenweekend gehouden. Een weekend dat in het teken staat van de verschillende takken van de hondensport met de Duitse Herdershond als middelpunt. Op zondag 29 juni wordt de jeugdclubmatch gehouden. Een reguliere clubmatch, waarbij alleen de voorbrenger niet ouder mag zijn dan 25 jaar. De behaalde kwalificaties zijn erkend. 

Zaterdag staat in het teken van ontspanning en krijgen de kids instructie over de kynologie en volgen ze leuke workshops. Bij die workshops kun je denken aan het tonen van de tanden van de hond, hoe zet je een hond op stand, behendigheid, spelletjes met de hond, etc. Ook hier mogen niet-VDH-leden aan deelnemen, inschrijven via de website duitseherder.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen