Nieuw wielerevenement: Omloop der Zevenheuvelen

Van onze redactie
2 juni 2024

"Op zondag 7 juli organiseren wij, Stichting Wielerevenementen Mercurius, voor de zesde keer de Omloop der Zevenheuvelen. Dit jaar hopen we er met een nieuw parcours én een nieuwe start- en finishlocatie een nog mooier (wieler)feest van te maken, waarvoor u van harte uitgenodigd bent. We vertellen u hier graag meer over!"

Wat is de Omloop der Zevenheuvelen?
"De Omloop der Zevenheuvelen is een wielerevenement, waarbij wielerfans en wielrenners van verschillende leeftijden en niveaus kunnen genieten van een dag lang fietsen in de prachtige omgeving van Nijmegen. Op het programma staat niet alleen een wielerwedstrijd, maar ook een recreatieve toertocht. Nieuw dit jaar is de toertochtroute over 40 kilometer, die ook geschikt is voor families of e-bikers. Daarnaast organiseren we dit jaar voor het eerst een Dikke Banden Race: een leuke uitdaging voor de allerjongste kinderen."

Waar komt de route langs?
"Dit jaar ligt de finish voor de eerste keer aan de Sophiaweg, ter hoogte van de kruising met de Luciaweg, op de Kwakkenberg. Daar bouwen we een gezellig start/finishterrein, waar deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van het evenement met een hapje en een drankje.

De drie wielerwedstrijden volgen een vast parcours, dat via de Kwakkenbergweg richting de Rijksstraatweg in Beek-Ubbergen loopt. Daarna staat de wielrenners een flinke uitdaging te wachten: via de Oude Holleweg klimmen ze omhoog. Daarna volgt de Zevenheuvelenweg, waarna de renners via de Nijmeegsebaan en door de Heilig Landstichting terugkeren richting de finish aan de Sophiaweg."

Meer weten over dit evenement?
"Om de wedstrijd veilig te laten verlopen voor alle weggebruikers en de wielrenners, zetten we de wegen die hierboven genoemd worden gedurende de dag tijdelijk af. Dat betekent dat u soms enkele minuten moet wachten voordat u kunt doorrijden naar uw bestemming.

Heeft u vragen hierover, of wilt u meer weten over het evenement? We helpen u graag. Stuur uw mail naar parcours@omloopderzevenheuvelen.nl of neem een kijkje op onze website: www.omloopderzevenheuvelen.nl."

Graag tot ziens op 7 juli!
Stichting Wielerevenementen Mercurius

Foto's door Helly Bonet Sportfotografie en Lieke Gieling Photography.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen