Stadsbrug De Oversteek geblokkeerd door demonstranten

Van onze redactie
1 juni 2024

Demonstranten van Extinction Rebellion hebben stadsbrug De Oversteek afgezet. Met behulp van meerdere personen, olievaten en voertuigen wordt verkeer tegengehouden.

De demonstratie was eerder aangekondigd. Burgemeester Bruls liet eerder weten dat hij deze demonstratie verbied. "Een brug of een andere belangrijke verkeersader blokkeren is natuurlijk nooit een acceptabele optie", liet hij weten. "We volgen de situatie nauwlettend met de politie en zullen maatregelen nemen om de blokkade te voorkomen." 

Voor de demonstratie begon, arriveerden meerdere politievoertuigen, waaronder enkele van de Mobiele Eenheid ter plaatse zijn. De agenten hielden de demonstranten, die al vanaf 11 uur begonnen te verzamelen in Lent, in de gaten. Om 12 uur verplaatsten de demonstranten zich naar de weg en blokkeerden het verkeer. De politie treedt vooralsnog niet op.

Aan beide zijden van de brug is een forse file onstaan. Voertuigen staan stil. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Waalbrug, tot de demonstranten de weg weer vrijgeven.

 

Update 14.30 uur: De politie heeft de demonstranten van de brug gehaald. Een deel van de demonstranten had zichzelf vastgeketend. De weg is weer vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen