Het publiek als medemaker én -speler in de Vereeniging

Van onze redactie
30 mei 2024

Vier tijdens de Dag van de Componist het belang én het plezier van eigentijdse muziek en componisten van nu

In 'Night Shift – The Rehearsal' van Cathy Milliken wordt het publiek op speelse wijze medemaker en -speler. Samen met musici, koor, solisten en dirigent creëren ze een wereld waarin de onderlinge grenzen vervagen.

Midsummer Night’s Dream als inspiratie
Shakespeare’s Midsummer Night’s Dream vormt het uitgangspunt van Night Shift. Hierin komen de ambachtslieden, een groep amateur-acteurs, samen om een toneelstuk te repeteren. Uit dit gegeven, een stuk in een toneelstuk, ontstond het idee voor Night Shift: een openbare repetitie die wordt gebruikt om een ​​voorstelling te ontwikkelen die uniek is voor elke plaats, tijd of presentatie.

Meedoen
Componist Cathy Milliken nodigt iedereen uit nieuwsgierig te zijn en mee te doen tijdens de Dag van de Componist. Want hoe leuk en spannend is het om als bezoeker actief deel te nemen en daarmee, samen met de musici, bij te dragen aan het eindresultaat.
Het is GRATIS mét ticket!
Aanmelden: Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging (stadsschouwburgendevereeniging.nl)
Het programma begint met een gezamenlijke repetitie van 20 minuten, na een pauze start het concert dat ca 40 minuten duurt.

Night Shift van Cathy Milliken door Asko|Schönberg
mmv Jonathan Stockhammer dirigent, Helena Rasker alt, Michael Schiefel tenor en een amateurkoor. Onderdeel van de Dag van de Componist waarin Nederland het belang, de waarde en het plezier van levende eigentijdse muziek viert.

Dag van de Componist: Night Shift - Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)
Zaterdag 15 juni – 14:00, Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
Gratis entree (maar alleen mét ticket via deze link!). 

Night Shift werd geschreven in opdracht van CONNECT, The Audience as Artist een initiatief ondersteund door ART MENTOR FOUNDATION LUCERNE ism London Sinfonietta, Ensemble Modern, Asko|Schönberg, Ensemle intercontemporain en Remix Ensemble.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen