Populaire polsbandjes van de Vierdaagsefeesten weer verkrijgbaar

Van onze redactie
29 mei 2024

Na twee succesvolle edities keren ze weer terug: de polsbandjes van de Vierdaagsefeesten. Van 13 tot en met 19 juli kunnen bezoekers genieten van de voordelen die deze polsbandjes met zich meebrengen: zeven dagen lang onbeperkt toegang tot de toiletten en elke dag een ander exclusief programma. Ook zijn er weer vriendenbandjes beschikbaar.

Sinds 2022 bestaan de Vierdaagsefeesten polsbandjes. Eén bandje waarmee bezoekers de hele feestweek onbeperkt toegang hebben tot alle toiletten op het evenemententerrein en dagelijks van extra programma genieten. Vorig jaar werden er op een flink aantal locaties toiletten bijgeplaatst. Daarnaast deden ook voor het eerst binnenlocaties mee aan het polsbandjessysteem. Hierdoor werden de toiletten tijdens de Vierdaagsefeesten verdubbeld ten opzichte van 2022 wat een groot succes bleek te zijn. Dit jaar blijven de toiletvoorzieningen op hetzelfde niveau als vorig jaar, met een strategische plaatsing voor optimale toegankelijkheid.

Naast de voordelen van een polsbandje, is het voor veel bezoekers ook een punt van herkenning. Als een polsbandje binnenstebuiten wordt gedragen staat daar de tekst ‘talk to me’. Dit stimuleerde afgelopen jaar contact tussen feestvierders en liet nieuwe vriendschappen ontstaan. Ook dit jaar wordt ‘talk to me’ weer uitgedragen op het polsbandje. ‘’De polsbandjes voorzien bezoekers van gemak. Daarnaast willen we iets extra’s bieden in de vorm van exclusieve programmering en het stimuleren van saamhorigheid. Eén van onze ambities is ‘Feesten voor iedereen’ en met deze campagne trachten we uit te dragen dat je op de feesten nooit alleen bent, je openstaat voor gesprek en we voor iedereen toegankelijk zijn.’’ vertelt Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder van de Vierdaagsefeesten.

Twee soorten bandjes

Dit jaar zijn er opnieuw twee soorten polsbandjes beschikbaar: festivalbandjes en vriendenbandjes. Beide bieden dezelfde voordelen: onbeperkt toegang tot de toiletten en dagelijks extra programma. Het vriendenbandje geeft daarnaast 10% korting op de merchandise. Dit bandje is er voor iedereen die de Vierdaagsefeesten een warm hart toedraagt en wil bijdragen aan de ambities op het gebied van duurzaamheid en inclusie. De festivalbandjes zijn dit jaar verkrijgbaar voor €12 en vriendenbandjes voor €36. Beide polsbandjes zijn vanaf nu te koop in de webshop op vierdaagsefeesten.nl of in de app en te ontvangen via verzending of middels een QR-code af te halen op geselecteerde locaties in de week vóór de feesten of tijdens de feesten bij alle toiletten, merchandise stands in de Burchtstraat en op de Ramblas en de programmaonderdelen.

Polsbandjesprogramma

Iedere dag hebben bezoekers met een polsbandje toegang tot exclusieve programmering, steeds van 14.00 – 22.00 uur, op een andere locatie in de stad:

  • Zaterdag 13-07: Chat GPTypen met Naaistreek op de Ramblas – Chat GPT weet alles... maar is dat wel zo? Theaterduo Naaistreek goot dit digitale orakel in een theatraal en analoog jasje met als uitkomst: Chat GPTypen. Met een ouderwetse typemachine en een empatisch stel hersenen beantwoorden zij jouw grote levensvraag of andere prangende kwestie. Ontvang je antwoord met veel bombarie, toeters en bellen. 
  • Zondag 14-07: Pricilla’s PrijzenPaleis in de Burchtstraat – Kom lekker trekken bij Pricilla’s PrijzenPaleis! Deze bijzondere kansspelattractie sierde al vele bonte kermissen in Nederland. Dit lijntrekspektakel is niet alleen voor kinderen maar vooral voor volwassenen. Maar let op, want: voor wat hoort wat. Het extravagante en bonte interieur van de kermiskraam maakt van touwtje trekken een compleet theatraal en herkenbaar spektakel.
  • Maandag 15-07: Sneltekenaars Case en Wil op Plein 44 – Laat je vereeuwigen door de rondlopende sneltekenaars Case en Wil, die in slechts enkele minuten jouw karikatuur weten te vangen en vereeuwigen op een bierviltje. Een perfect souvenir van de Vierdaagsefeesten!
  • Dinsdag 16-07: Gratis heen- of terugvaart pontje bij Stadseiland Stek – Show jouw polsbandje bij de heen- of terugvaart van het pontje naar Stadseiland Stek en maak gebruik van een gratis enkele reis!
  • Woensdag 17-07: Kinki Cut Caravan op Kelfkensbos Festival – Nijmegen kleurt roze op Roze Woensdag! Show je support aan de LHBTQIA+ community door je look tijdelijk roze te laten transformeren bij de Cut Caravan! Een uniek en feestelijk ervaring zoals je mag verwachten bij een bezoek aan de Kinki kappers.
  • Donderdag 18-07: Insectensnack op Smaakmarkt – Bezoek de foodtruck van De Insectenman en proef jouw bijzondere insectensnackje. Deze Beuningse held verwerkt insecten, speciaal gekweekt voor consumptie, in heerlijke hapjes. Je herkent ze dus niet meer als insect en kunt je zo beter concentreren op de smaak. Maak kennis met het voedsel van de toekomst en laat je inspireren!
  • Vrijdag 19-07: Pak je ZENmoment in de Marikenstraat (boven) – Pak je ZENmoment en beleef een klein verwondermomentje te midden van al het feestgedruis.  Schop je schoenen uit, neem een flinke ademteug en start via een koptelefoon vol natuurgeluiden een reisje door de ZINtuigen. Ludieke ZEN influencers nodigen je uit voor jouw ultieme momentje van ZEN. Gegarandeerd dat je er fris, blij en opgeladen weer vandaan komt, helemaal klaar voor jouw laatste feestavond!

De polsbandjes zijn nu verkrijgbaar in de webshop van de Vierdaagsefeesten, alle informatie over de bandjes is te vinden via www.vierdaagsefeesten.nl/shop/. We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen op de Vierdaagsefeesten 2024 en hopen dat de voorzieningen bijdragen aan een aangename ervaring voor alle bezoekers.

Foto: Bart Nijs


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen