Europese zitkampioenen: Nederland aan kop, met hoogopgeleide jongeren voorop

Van onze redactie
29 mei 2024

Nijmeegse studente wil medestudenten inspireren om meer te wandelen voor een betere gezondheid

Veel studenten brengen erg veel tijd zittend door. Ze volgen lessen, leren voor tentamens en maken projecten waarbij ze vaak de hele dag zitten. Een communicatiestudente vindt dat dit anders moet en is het initiatief ‘‘ff kowa’’ gestart, wat staat voor ‘even een korte wandeling’. Met dit initiatief wil de studente haar medestudenten aanmoedigen om meer te wandelen voor een betere gezondheid. Onderzoek toont aan dat langdurig zitten geassocieerd wordt met diverse gezondheidsproblemen, zowel fysiek als mentaal. “Ff kowa’’ streeft ernaar om deze trend te doorbreken door studenten te inspireren om dagelijks een korte wandelingen te maken. Dit doet ze door informatieve berichten op sociale media te plaatsen.

Met de lancering van "ff kowa" wil de studente anderen bewust maken van de voordelen van regelmatig wandelen voor hun gezondheid en welzijn. Korte wandelingen kunnen helpen om de fysieke activiteit te verhogen, de concentratie te verbeteren, stress te verminderen en de algehele stemming te verbeteren. Door deze gezonde gewoonte in hun dagelijkse routine op te nemen, kunnen studenten niet alleen hun lichamelijke gezondheid verbeteren, maar ook hun prestaties op school en algemeen welzijn bevorderen. Ff kowa plaatst informele en toegankelijke content op sociale mediakanalen die de studenten echt aanspreekt. De berichten bestaan uit tips, feitjes, interviews met professionals en inspiratie, waarbij mooie wandelgebieden in Nijmegen worden gedeeld.

Kleine stapjes
Het initiatief "ff kowa" moedigt studenten aan om kleine stappen te zetten naar een gezondere levensstijl door regelmatig korte wandelingen te maken. Of het nu gaat om een wandeling tussen colleges door, een pauze tijdens het studeren of gewoon een moment om een frisse neus te halen, elke wandeling telt mee.

Wie is ff kowa?
Ff kowa is een initiatief van Beyza Özden, een vierdejaars communicatiestudente aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Uit eigen ervaring merkte ze dat haar medestudenten niet vaak gingen wandelen. Dit bleek ook uit onderzoek zo te zijn. Zij vindt dagelijks wandelen erg belangrijk en hoopt met haar initiatief andere studenten te inspireren om hun gezondheid voorop te zetten.

TikTok (ffkowa)
Instagram (ffkowa_)


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen