Nijmeegse HaringParty 2024: Top netwerkevenement en veiling voor goede doelen

Van onze redactie
27 mei 2024

Op dinsdag 18 juni 2024 komt de 24e editie van de Nijmeegse HaringParty tot leven in de Schepenhal van het Stadhuis. Dit jaarlijkse festijn staat bekend om zijn bruisende sfeer en zijn toewijding aan het ondersteunen van goede doelen.

Genieten van Nieuwe Haring en bijdragen aan armoedebestrijding
Tijdens de HaringParty kunnen ondernemers naast netwerken ook genieten van de heerlijke smaak van Nieuwe Haring en deelnemen aan een spannende veiling van het eerste vaatje Nieuwe Haring. De opbrengst van de veiling zal worden verdeeld tussen twee goede doelen: Stichting ANDERS en Quiet Nijmegen. Beide organisaties zetten zich in voor armoedebestrijding in de regio Nijmegen.

Stichting ANDERS en Quiet Nijmegen: Samen tegen armoede
Stichting ANDERS bouwt aan een beweging van geven door lokale netwerken te ondersteunen die kwetsbare mensen verbinden met ondernemers. In Nijmegen werken ze onder andere aan programma's zoals 'Welverdiend', waar lokale ondernemers bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine schenken aan gezinnen in nood. Quiet Nijmegen verlicht stille armoede in de stad, een vorm van armoede die vaak onzichtbaar blijft maar wel aanwezig is. Hun missie gaat verder dan alleen helpen; ze willen inspireren, verzachten, versterken en vertellen. Door financieel kwetsbare mensen te ondersteunen, verlicht Quiet de last van armoede door toegang te bieden tot activiteiten zoals fietsreparaties en etentjes.

Steun van lokale organisaties en ondernemers
Het evenement wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen, Nijmeegse business clubs, OSRN (de businessclub van NEC), NUL24 en het Nijmeegs Ondernemerscafé. Peeman Dranken sponsort alle dranken en notaris Klaas-Albert Veerbeek van Lotgerink Veerbeek notarissen zorgt voor een eerlijk verloop van de veiling.

Al 18 ondernemers hebben de onderscheiding HaringMaatje ontvangen, als erkenning voor hun uitzonderlijke inzet voor de HaringParty en de bijbehorende goede doelen. Ook dit jaar zal weer de onderscheiding 'Het HaringMaatje' worden uitgereikt aan een ondernemer uit de regio Nijmegen, als blijk van waardering voor de bijdrage aan het succes van de HaringParty.

Veiling op Amerikaanse wijze daarna per opbod
De bekende Hollandse Maatjesharing wordt allereerst geveild op Amerikaanse wijze. De notaris bepaalt van tevoren het minimale bedrag dat het vaatje moet opbrengen. Iedere aanwezige moet tenminste één schriftelijk bod van € 75 uitbrengen. De eigenaar van het vaatje Nieuwe Haring wordt degene die op het juiste moment biedt, namelijk wanneer het vooraf vastgestelde bedrag is bereikt. Tot slot wordt er ook nog per opbod geveild. Dan krijgt de hoogste bieder het vaatje.

Organisatie HaringParty Nijmegen bestaat uit de heren Jan Maters, Stijn Gerrits, Johan Weijers en Frans Hendriks.


Foto: JPS Media / Jos van de Pas.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen