Schoten en explosies: Bruls sluit woning Willemsweg

Van onze redactie
24 mei 2024

Burgemeester Bruls heeft de woning aan de Willemsweg waar gisterochtend een explosie plaatsvond, gedeeltelijk gesloten. Dit naar aanleiding van meerdere incidenten in de staat.

In februari vond een explosie op een rolluik in de straat plaats. Enkele dagen daarna trof de politie een gewonde man op straat aan. Vorige maand vond op 30 april een schietincident in de straat plaats. Afgelopen weekend werd in de nacht van zaterdag op zondag ook geschoten. Meerdere kogelgaten en inslagen in verschillende woningen zijn hiervan stille getuigen. Maandagavond klonken ook schoten, maar trof de politie niks aan wat erop wees dat er opnieuw kogels afgevuurd zijn.

Gisterochtend vond opnieuw een explosie in de staat plaats. Ditmaal werd een explosief op de voordeur van een woning in de staat geplakt. De politie verrichte enige tijd onderzoek. Het is niet bekend of er een duidelijk verband tussen de incidenten bestaat, maar burgemeester Bruls heeft de woning voor minstens twee weken gesloten. ''In de afgelopen weken is er ook geschoten in de straat. Deze acties lijken gericht op een persoon die in deze woning woont, wat ook gevaar oplevert voor de andere bewoners van het pand en omwonenden'', aldus de burgemeester. ''Daarmee hopen wij dat de acties gericht op deze persoon stoppen, zodat de rust en veiligheid in de buurt wederkeert.'' De bewoners verblijft inmiddels ergens anders.

''We nemen deze zaak hoog op en doen onderzoek, ook naar een mogelijk verband. We hebben daarnaast buurtonderzoek gedaan en camerabeelden veiliggesteld'', laat de politie weten. ''We kunnen jouw hulp in dit onderzoek goed gebruiken. Ben jij getuige geweest van de explosie of eerdere incidenten en heb je nog niet met de politie gesproken? Heb je camerabeelden of andere informatie die relevant kan zijn voor dit onderzoek? Of heb je informatie over wie hier mogelijk achter kan zitten? Neem dan contact met ons op.''

Contact opnemen met de politie kan door het tipformulier van deze zaak in te vullen of door te bellen met 0900 – 8844. Anoniem je informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen