NEC met 1-2 onderuit tegen GA Eagles in Play Offs!

NEC
Fotograaf Broer van den Boom - Tekst John Vrolijks
23 mei 2024

Na een superjaar waar we als 6e eindigden moeten we onszelf nu gaan belonen in de strijd om Europees Voetbal! Hiervoor moeten we 2x winnen en als eerste vandaag Go Ahead Eagles verslaan. We doen dat vandaag zonder de geschorste trainer Meijer, met in de achterhoede Cillessen, Pereira, Ross, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Proper en Chery en voorin spelen Gonzales, Ogawa en Sano. Op donderdag 23 mei fluit om 18.45 uur Bas Nijhuis voor de aanvang van de wedstrijd.
“Met de vlag gehesen gaan we volle kracht vooruit!”

1e minuut: Een Eagles-corner maar die is al achter geweest. 7e minuut: Pereira schiet hoog over na goed doorzetten van Sano aan de linkerkant. 9e minuut: Eagles-corner en daaruit schieten ze maar net naast. Die gasten komen hier zeker niet om zich naar de slachtbank te laten leiden. 10e minuut: Prachtige counter over 3 schijven waaruit Verdonk hoog over schiet. Dat had wel beter gekund! 12 e minuut: Gonzalez schiet hoog over. We worden wat agressiever en dat moet ook! 15e minuut: Een Eagles-schot, maar Cillessen pakt gemakkelijk. 17e minuut: Een counter met Gonzalez, Ogawa zoekt de diepte, maar Rober schiet opnieuw hoog over. Dat zag er wel dreigend uit. 19e minuut: Wat een kans voor de Eagles, maar die missen gelukkig! 21 e minuut: Cillessen redt wederom want dat had zomaar de 0-1 kunnen zijn! We zijn ook slordig in balbezit en zeker niet gretig genoeg! 25 e minuut: Chery schiet van dichtbij met rechts hoog over. We moeten tempo houden! 27 e minuut: Hè, was dat een penalty? Nee, hoor Pereira. Daar hoef je bij Nijhuis niet mee aan te komen. We hebben zo rond de 30e minuut wel de wedstrijd een beetje in handen genomen. 31e minuut: Chery schiet over maar komt wel dichterbij! 33 e minuut: Een Eagles corner waaruit ze uiteindelijk hoog over schieten. 34 e minuut: Cillessen tikt een afstandsschot tot corner waar niks uit komt. 38 e minuut: Door dom balverlies van Gonzales belandt de bal op de paal en dat was mazzel zeg! Zo raak je de controle snel kwijt. Daar hadden we achter moeten staan. Eagles is nu weer de betere ploeg. 40 e minuut: Ogawa kopt maar net over uit een voorzet van Proper. We zijn er natuurlijk nog wel degelijk! 41 e minuut: Cillessen pakt een rollertje. 43 e minuut: Cillessen pakt opnieuw knap een bal binnen de 5 meter en die redt ons nu al meerdere malen! Top Jasper!

Fotograaf Broer van den Boom

En dan is het rust en mogen we de handen dichtknijpen! We zullen moeten vertrouwen op onze 2e helft waar we altijd het verschil maken. Dan moet het baltempo zeker omhoog en moeten we met lef blijven spelen!  - 46 e minuut: Voorzet  van Pereira op Ogawa, maar zijn kopbal wordt net verijdeld. De corner die volgt leidt tot niks. 49 e minuut: Cillessen stompt een bal weg en daaruit komt een Eaglescorner. 50 e minuut: Een voorzet van Eagles bereikt de spits maar die mist gelukkig! We hebben wederom mazzel! 54 e minuut: Ogawa schiet plotsklaps naast. 55 e minuut: Eagles krijgt een corner en bepaalt weer de wedstrijd. Daaruit raken ze de lat! Weer mazzel! 56 e minuut: Een Chery-corner want we moeten er wel opklappen! En dan is het toch 1-0 door Sano! Wie had dat verwacht! We gaven tot nu toe echt niet thuis. Lekkerrr! 63 e minuut: Geel voor Eagles. 64 e minuut: Door Pereira krijgen we een Chery-corner maar die heeft geen goed vervolg. 67 e minuut: Een Eagles-corner maar niks. 68 e minuut: Een Eagles-wissel. Ja die moeten nu wel. En wij zijn er nog lang niet want de ploeg uit Deventer neemt het heft allang weer in handen. 70 e minuut: Opnieuw een Eagles-wissel. Baas en Sow komen voor Gonzalez en Ogawa. 74 e minuut: Een Eagles=corner zonder gevolg. 77 e minuut: Een harde Eagles-voorzet wordt door Ross tegen de spits geschoten waarna de bal de lijn passeert. Het is 1-1 en dat is klote! 79 e minuut: Cillessen redt als hij 1 op 1 staat met een Eaglesspeler. 80 e minuut: Hé, Sow tikt bijna de 2-1 binnen. Ja, we moeten er wel tegenaan want zo kan het niet langer. 83 e minuut: Eagles wisselt opnieuw. 86 e minuut: Hoedemakers en Pereira gaan eruit voor Schöne en Olde Larsen. 86 e minuut: 1-2 voor de Eagles omdat Cillessen de bal volledig verkeerd inschat. Wat een domper! 90 e minuut: Nuijtink kopt net over - wat een kans! Nog geel voor Schöne en Sano.

En dan is het over en is het sprookje voorbij. Geen Europees voetbal en dat is zo ontzettend jammer! We zijn in de breedte toch nog niet sterk genoeg. Maar we hebben onszelf dit jaar wel degelijk op de Nederlandse voetbalkaart gezet! Hierop moet het bestuur zeker voortborduren en dat moet nu gaan blijken. Laten we onze topspelers als Sandler, Sano en Proper nu gaan of geven we die juist een salarisverhoging en bouwen we daaromheen een sterkere en bredere selectie? Ons scoutingsapparaat is toch ook prima? Ik wist het wel! Hoe dan ook; tot volgend seizoen!