Better Together: het taboe rondom sociale onzekerheid doorbreken

Van onze redactie
23 mei 2024

Sociale onzekerheid komt vaker voor dan je denkt en veel jongeren voelen zich daardoor alleen en onbegrepen. Better Together, een platform op Instagram en TikTok, zet zich in om dit taboe te doorbreken en jongeren te laten zien dat ze echt niet de enige zijn die sociale onzekerheid ervaren.

Amber en Monica, twee communicatiestudenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, startten begin dit jaar het initiatief Better Together: ‘’Onze missie is om jongeren tussen de 20 en 29 jaar te laten zien dat ze niet alleen zijn en we hen ondersteunen met waardevolle tips en hulpmiddelen om hun sociale onzekerheid te verminderen’’, aldus medeoprichter Amber.

Over Better Together
Better Together is opgericht door Amber en Monica, ‘’We zien in onze omgeving veel jongeren worstelen met sociale onzekerheid, zeker in de periode vlak na corona. Maar we merkten dat er weinig plekken zijn waar jongeren zich gesteund voelen in hun strijd tegen sociale onzekerheid en angst. Daarom hebben we Better Together opgericht, een platform dat jongeren helpt om zichzelf te accepteren en zelfverzekerder te worden in sociale situaties”, zegt medeoprichter Monica.

"Onze missie"
Better Together heeft als doel om jongeren te laten zien dat sociale onzekerheid een veelvoorkomend probleem is en dat ze hierin niet alleen staan. Door het delen van praktische tips en video’s van situaties waarin sociale onzekerheid kan voorkomen, willen we jongeren laten zien dat hun gevoelens valide zijn en dat er manieren zijn om ermee om te gaan. Ons platform biedt een veilige ruimte waar jongeren kunnen leren en groeien.

Doorbeek het taboe
Er heerst nog steeds een groot taboe rondom sociale onzekerheid. Veel jongeren durven er niet over te praten uit angst om beoordeeld te worden. Better Together wil dit taboe doorbreken door het onderwerp bespreekbaar te maken en zichtbaar te maken hoe vaak sociale onzekerheid eigenlijk voorkomt.

"Wat bieden we"
Op ons platform vinden jongeren praktische tips en adviezen om sociale situaties minder eng te maken en zelfvertrouwen op te bouwen. Ook maken we visuele content die herkenbare situaties toont en laat zien dat sociale onzekerheid vaker voorkomt dan gedacht. Tot slot lopen er een aantal samenwerkingen met onder andere een psycholoog, ervaringsdeskundigen & GGZ Nederland.

Wil je meer zien, lezen en weten over Better Together? Volg ze dan op Instagram en TikTok @bettertogether_social


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen