Nijmeegse studentes zetten zich in voor schuldpreventie onder alleenstaande ouders

Van onze redactie
22 mei 2024

Twee communicatiestudenten, Ilse (21) en Nienke (20), zetten zich in om schulden onder alleenstaande ouders te voorkomen. Ruim 725.000 huishoudens zitten in de problematische schulden en dit is dus zeker nodig.

Zij vinden dat de huidige schuldhulporganisaties en de overheid hierin falen. De organisaties doen er te weinig aan om mensen met schulden te helpen. De meeste mensen nemen namelijk pas contact op met zo’n organisatie als het al veel te laat is. Met ‘Dubbeltjescheck’ helpen de twee jonge studentes alleenstaande ouders om geldschulden te voorkomen. 

Daarom hebben Ilse en Nienke ‘Dubbeltjescheck’ opgericht. Dubbeltjescheck helpt met het voorkomen van schulden. Want, zo vinden Ilse en Nienke, voorkomen is beter dan genezen. Op hun Instagramaccount plaatsen ze meerdere keren per week tips en feitjes, maar ook grappige ''memes'' en ''challenges'' om het lekker luchtig en informeel te houden. “Er ligt al zo’n groot taboe op het hebben van schulden en schuldhulporganisaties communiceren alleen maar heel formeel. Deze doelgroep heeft juist ook iets luchtigs nodig naast alle problemen waar ze mee te maken hebben”, zo zegt Ilse.  

Naast hun Instagramaccount hebben ze ook een check en een financieel overzicht gelanceerd; deze kun je hier gratis downloaden. Informeel, direct en overzichtelijk. Met deze check kun je, voordat je een (grote) uitgave gaat doen, dubbelchecken of het wel slim is. Zo voorkom je allereerst impulsaankopen door er wat langer over na te denken, maar het aantal schulden zal ook aanzienlijk verminderen doordat er beter over geld nagedacht wordt.  

Dus check, check, dubbeltjescheck! 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen