Ontmoetingsochtend prostaatkanker Marikenhuis + andere activiteiten

Van onze redactie
22 mei 2024

De Prostaatkankerstichting en het Marikenhuis organiseren vrijdag 14 juni van 10:30 tot 12:30 uur een bijeenkomst voor iedereen die geraakt wordt door prostaatkanker. Niet alleen mannen maar ook hun naasten en andere geïnteresseerden zijn welkom, want prostaatkanker heb je niet alleen. Alles is opeens anders, voor de man zelf maar zeker ook voor zijn omgeving.
Meld je aan via de website. De entree is gratis.

In 2023 werd de diagnose prostaatkanker 14.561 keer gesteld; daarbij was de kanker in 20% van de gevallen bij diagnose al uitgezaaid. Ruim 3000 mannen overleden aan deze ziekte.
Deze cijfers laten zien dat veel mannen door moeten leven met de diagnose en alles wat prostaatkanker en de diverse behandelingen met zich mee kan brengen.

Praten en het delen van ervaringen helpt, vooral met lotgenoten, maar ook goede informatie is belangrijk. Dat brengt (h)erkenning, steun en rust en helpt bij de verwerking en acceptatie.

Het thema van deze ochtend is: Wat als je (als) man verandert?

Het thema is een opstap om te komen tot een gesprek over wat jou raakt en bezighoudt, of waar je misschien meer over wil weten. De ontmoeting en het contact staan centraal, in informele maar wel veilige sfeer en onder leiding van twee ervaringsdeskundigen.

Naast deze ontmoetingsochtend is er ook de mogelijkheid deel te nemen aan een lotgenotengroep voor mannen met prostaatkanker. Je komt dan 6 tot 8 keer bij elkaar.

------------------------------

Overige activiteiten Marikenhuis
H
et Marikenhuis is een centrum voor mensen met en na kanker. Op de locatie Slotenmaker de BruÏneweg 163 in Nijmegen ben je altijd welkom tijdens de open inloop van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Een afspraak maken buiten deze tijden kan ook. Ook bieden we verschillende lotgenotengroepen en spreekuren op afspraak waaronder coaching, voeding en kanker, werk en kanker, borstprothese/stomacare. Of neem deel aan een van de vele activiteiten zoals Healing Touch of haptonomie. Kijk op de website voor alle activiteiten en aanmelding (marikenhuis.nl/agenda).

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen