De allerkleinsten in het zonnetje tijdens BoekStartdag in de bieb

Van onze redactie
22 mei 2024

Op zaterdag 1 juni is het landelijke BoekStartdag. Een speciale dag voor de allerjongste bibliotheekbezoekers tussen de 0 en 2 jaar oud. Ouders en kinderen kunnen tijdens gratis activiteiten ontdekken hoe fijn het is om samen met boeken en taal bezig te zijn.

In de Nijmeegse bibliotheken Mariënburg, Hatert en Zwanenveld zijn baby’s en dreumesen zaterdag 1 juni de ster van de bieb. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn er verschillende activiteiten voor ouders en hun kleintjes. Oudere broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom.

Leuk en leerzaam
Om 10.30 uur en 11.15 uur kan iedereen meedoen met Muziek op schoot. Kleintjes genieten van dansen, liedjes en muziek. Ze ontdekken allerlei klanken en (nieuwe) woorden. Dit is goed voor hun ritmegevoel, motoriek en taalgevoel. Tijdens een doorlopend programma kunnen ouders vragen stellen aan een logopedist, over de taalontwikkeling van kinderen. Er zijn knutselactiviteiten, er is allerlei speelgoed en natuurlijk wordt er ook lekker veel voorgelezen. Ontdek de leukste boekjes voor 0-2 jarigen. In Bibliotheek Zwanenveld is een medewerker van de bibliotheek aanwezig die gespecialiseerd is in meertalig voorlezen en in bieb Hatert kun je opvoedvragen stellen aan een medewerker van welzijnsorganisatie Bindkracht10.

Gratis BoekStartkoffertje
Is jouw baby of dreumes nog geen lid van de bieb? Tot 18 jaar is een lidmaatschap bij de bibliotheek gratis. Schrijf je kind ter plekke bij de balie in en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes en fijne voorleestips. Lees meer over het programma, voorleestips, de voorleesapp en het gratis jeugdlidmaatschap op www.obgz.nl/boekstartdag.

Op BoekStartdag zijn baby's en dreumesen de ster van de bibliotheek. Foto: de Bibliotheek.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen