Inzamelingsactie voor geschiedenistijdschrift MOON

Van onze redactie
21 mei 2024

“Griekse helmen op je proteïnereep, Achilles op Netflix en het liedje Venus op Spotify: de oudheid is overal om ons heen. Ons tijdschrift, de Moderne Oudheid in Nederland (MOON), wil het gebruik van de oudheid in Nederland in kaart brengen.” Via het GoFundMe-platform zijn Thijs en Romeo uit Nijmegen (voorzitter en secretaris van De MOON) een inzamelingsactie gestart om hun tijdschrift te kunnen realiseren. 

De MOON begon als een droom van een enthousiaste groep studenten Geschiedenis, Islamstudies, Grieks en Latijn en Kunstgeschiedenis, en wordt gesteund door leerstoelgroep Oude en Middeleeuwse Geschiedenis van de Radboud Universiteit. Zij zagen hoe de antieke wereld vandaag de dag overal gepresenteerd wordt. Dit wil de groep delen door een jaarlijks tijdschrift te publiceren, tweewekelijkse blogposts te schrijven en uiteindelijk lesbrieven te maken voor middelbaar onderwijs. 

“Wij hebben geen winstoogmerk: al het geld gaat in het officieel maken van onze stichting. Oprichting, een notaris en een zakelijke bankrekening kosten ons €1.008.04. Het overige geld gaat naar het uitbreiden van ons tijdschrift met een grotere druk voor 2025 en het professionaliseren van de redactie met Google Workspace en websitebouwer Strato”, aldus de campagnetekst  Het streefbedrag van de campagne is €3.072

Nieuwsgierig? Neem een kijkje in het voorwoord en de inhoudsopgave van ‘De Oudheid aan Huis’! Klik hier

Bekijk hier de campagne: https://www.gofundme.com/f/oprichting-tijdschrift-de-moderne-oudheid-in-nederland-moon 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen