Voetbalteam NEC 3 schittert in nieuwe docuserie “Kratje Kelderklasse”

Van onze redactie
21 mei 2024
Omroep Gelderland presenteert “Kratje Kelderklasse”, een achtdelige online docuserie die kijkers meeneemt naar het hart van de lagere klasse van het amateurvoetbal. Op of naast het voetbalveld, de mannen van NEC 3 zorgen altijd voor een jolige sfeer, humor en genoeg bier.
 
Spannende wedstrijden, iconische uitspraken en vooral heel veel humor. Omroep Gelderland volgt voetbalteam NEC 3 op hun weg naar het kampioenschap, en neemt een kijkje in het persoonlijke leven van enkele spelers. Vanaf zondag 26 mei komt er elke week een nieuwe aflevering op TV Gelderland en YouTube.
 
'Wie niet komt trainen, speelt geen wedstrijd'
NEC 3 bestaat uit 21 spelers en wordt geleid door de aanvoerder Joey, een voetballende volkszanger die ooit op hoog niveau speelde. Het team is zo groot dat de spelers na een avondje doorzakken ook eens een wedstrijd aan hun neus voorbij kunnen laten gaan. De diehards gaan met een kater het veld op. Zeventigjarige trainer Jan heeft er nog een flinke klus aan om alle spelers aan bod te laten komen, maar zijn gouden regel is: Wie niet komt trainen, speelt geen wedstrijd. 
 
Toch zijn ze verrassend competitief en gaan ze voor de winst. De liefde voor voetbal wordt gecombineerd met een passie voor de derde helft. Er wacht altijd een kratje in de kleedkamer om een overwinning te vieren of verlies te vergeten.
 
Alvast een voorproefje? De trailer is hier te zien.
Kratje Kelderklasse is vanaf zondag 26 mei elke week te zien bij TV Gelderland, daarna op gld.nl/gemist en op het YouTube kanaal.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen