SP-Jongeren bieden petitie aan voor terugkeer nachtbussen

Van onze redactie
19 mei 2024

Woensdagavond boden de Nijmeegse SP-Jongeren een petitie aan in de gemeenteraad voor terugkeer van de nachtbussen. Met deze petitie bepleiten zij de terugkeer van de nachtbus. “Na het wegvallen van de nachtbussen tijdens de pandemie werd de belofte gedaan dat ze terug zouden keren wanneer het nachtleven weer in volle bloei zou zijn. Nu, vier jaar later, zijn de nachtbussen er nog steeds niet", aldus contactpersoon Noah Vetter.

Tijdens de coronalockdowns van 2020 tot 2022 verdwenen de Nijmeegse nachtbussen. Verschillende reizigersorganisaties en studentenorganisaties hebben de afgelopen jaren gepleit voor terugkeer. De Gelderse coalitie onder leiding van BBB wil “experimenteren met nachtbussen voor jongeren, maar doet geen harde beloftes over terugkeer.” Vetter: “Experimenteren is leuk, maar niet genoeg. Zowel jongeren als ouderen, werkenden, mindervaliden en ondernemingen hebben baat bij de nachtbus. Het is een publieke voorziening en de overheid heeft de plicht hierin te voorzien. Het is tijd dat de gemeente mede namens jongeren uit Nijmegen en omstreken druk gaat zetten op de provincie.”

De petitie is inmiddels meer dan 800 keer getekend, maar daar blijft het niet bij. Vetter: “We gaan net zolang door totdat jong en oud weer gebruik kunnen maken van deze dienst. We zullen ons uiterste best doen om de provincie haar beloften te laten nakomen.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen