De Mix Nederland 'De Wandeling' op station Nijmegen en in Valkhof Museum

Van onze redactie
15 mei 2024

Beeld: De Wandeling, Paul den Hollander / Erik van Cuyk

Op vrijdag 17 mei opent De Mix Nederland De Wandeling. De duo tentoonstelling op NS station Nijmegen en in Valkhof Museum toont werk van fotografen Paul den Hollander en Erik van Cuyk. De Wandeling zoomt in op de natuurlijke omgeving, waar in de hectiek van onze tijd vaak aan wordt voorbij gegaan. De fotografen dwingen aandacht af en zetten de tijd even stil. Het is de Gelderse en elfde editie in de serie De Mix Nederland, een initiatief van Stichting Beeldmix, ondersteund door NS en Prorail.

Gecultiveerde natuur
Het werk van Paul den Hollander heeft een stempel gedrukt op de autonome fotografie in Nederland. Den Hollander fotografeert vanzelf, op organische wijze, alsof hij in- en uitademt; als een tweede natuur. Ondertussen onderzoekt hij de ruimte, tijd en tijdloosheid èn zijn eigen relatie met de omgeving. Centraal staan de gecultiveerde natuur, flora en fauna.

Sehnsucht
Samen met fotograaf Erik van Cuyk spitte Den Hollander door zijn grote archief. Hun selectie vormde de inspiratie voor nieuw werk van Van Cuyk. Het resultaat is een serie foto’s die het diepe menselijke verlangen naar het onbereikbare laat zien; onvervalste Sehnsucht.

De Wandeling nodigt je uit even te stoppen met wat je doet om beter om je heen te kijken. Naar sporen van natuur in het dagelijkse leven. En naar het dagelijkse leven in de natuur.

Een mix van historisch en hedendaags
De Wandeling is de Gelderse en elfde editie in de serie De Mix Nederland, een initiatief van Stichting Beeldmix, ondersteund door NS en Prorail. Bij iedere editie worden historische fotocollecties gebruikt als bron van inspiratie voor hedendaagse Nederlandse fotografen. De spannende, prikkelende en soms vertederende combinaties resulteren in een verrassende ontdek­kingsreis door het Nederland van toen en nu.

De Mix Nederland De Wandeling bestaat uit twee delen. Naast het deel in Valkhof Museum bezoek je van 6 mei 2024 t/m 6 juli 2024 ook een deel op NS station Nijmegen. Beide delen worden ondersteund door NS, ProRail, Mondriaan Fonds en het Cultuurfonds Gelderland.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen