Lotje Kerckhaert nieuwe directeur Go Short – International Short Film Festival Nijmegen

Van onze redactie
14 mei 2024

De Raad van Toezicht van Go Short heeft Lotje Kerckhaert benoemd tot nieuwe directeur. Per ingang van 13 mei volgt zij interim directeur Jos van Lavieren op. Met de komst van Kerckhaert is Go Short ervan overtuigd een directeur te hebben aangetrokken die weet wat er nodig is om de positie van Go Short in de toekomst verder te verstevigen. De Raad van Toezicht en het team zijn inmiddels vol vertrouwen samen met Kerckhaert gestart aan een nieuw gezamenlijk hoofdstuk.

Lotje Kerckhaert (41) werd geboren in het Vlaamse Lokeren en groeide op in Hulst. Na haar VWO verhuisde ze naar Nijmegen en is daar nooit meer weggegaan. Ze studeerde Communicatiewetenschap en Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit en legde daarmee een solide basis op het gebied van strategie, marketing en communicatie. Na haar afstuderen werd film het werkgebied waarin ze zich specialiseerde. In 2010 richtte ze productiehuis Filmdok op, waarin ze haar strategie- en marketingkennis vervlocht met haar liefde voor film. Ze begeleidde maatschappelijke organisaties bij het vertellen van hun verhaal en maakte verschillende korte fictiefilms. Zo bouwde ze een breed netwerk op in de film- en cultuurwereld, dat zij de afgelopen jaren  uitbreidde bij Nachtzon Media. Zij kijkt er enorm naar uit Go Short naar een nieuwe fase te leiden en de korte film door een nog breder en inclusiever publiek te laten omarmen.

Yvonne van Ulden, Voorzitter Raad van Toezicht: “Go Short is er nu en in de toekomst voor iedereen die zich wil ontplooien – als bezoeker of als filmprofessional. Talentontwikkeling, innovatie en het professionaliseren en verduurzamen van de film- en festivalbranche staan hierbij centraal. De Raad van Toezicht is er eensgezind over in Lotje Kerckhaert de directeur gevonden te hebben die alles in huis heeft om deze missie verder vorm te geven.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024