NEC verliest met 2-3 van Feyenoord, maar staat nog 6e!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
12 mei 2024

Op zondag 12 mei, Moederdag, moeten we van Feijenoord winnen als we rechtstreeks Europa in willen. Ajax moet dan nog punten gaan verspelen in de komende 2 wedstrijden. Dat zal niet meevallen want de ploeg uit Rotterdam staat er niet bekend om cadeautjes weg gegeven. We moeten dus zoals altijd aanvallend en met lef spelen!

We doen dat vandaag in de laatste thuiswedstrijd met in de achterhoede Cillessen, Pereira, Ross, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Proper en Chery en voorin spelen Gonzales, Sow en Sano. Helaas zonder Van Rooij en Sandler die geblesseerd zijn en Ogawa is gepasseerd. Scheidsrechter Bos fluit om 14.30u voor het begin in een zonovergoten Goffert!

Minuut 6. Feyenoord-corner 7. Chery schiet hoog over na een messcherpe counter. Jammer! Feyenoord bepaalt het tempo en zet ons direct vast. 16. Gonzalez kan net niet schieten na een counter waarin hij iedereen te snel af was. Uit de daaropvolgende corner schiet Sano maar net naast! 21. Een Chery-corner en nog een, maar daaruit komt niks. 25. Daar werd Sow getackeld, maar die Bos doet niks. Onbegrijpelijk want dat had gevaarlijk kunnen worden! 26. Een Chery-corner, maar die is veel te hard. 30. Chery schiet huizenhoog over na opnieuw een prima counter! 32. Feyenoord schiet ook hoog over. 33. Daar redt Cillessen prima op een Feijenoord-schot! Ja, die Bos fluit warrig - je weet niet waar je met hem aan toe bent.. 40. Weer waren we daar snel weg maar het schot van Chery werd gekraakt. We krijgen een corner waar niks uit voort komt. 45. Het is 0-1 door Stengs. Wat een domper zo vlak voor rust! We spelen prima mee hoor, terwijl Feyenoord het tempo bepaalt. Nu moeten we die kansen die we krijgen ook afmaken!

46. Sow verschijnt plotsklaps voor Bijlow, maar hij mist! Wat een mega-kans!! Maar dan schiet Sano van de linkerkant in de 47e minuut de 1-1 binnen. Dat is snel! 49. Rood voor Nuijtink nadat hij de Feyenoordspits omver loopt. Wat een K..zooi! En dan weer zo’n warrige beslissing van die Bos die er bijna voor zorgt in de 51e minuut dat het 1-2 wordt. 57. Dan maakt Minteh er toch 1-2 van, want het uitspelen van een man meer beheersen de Rotterdammers wel. 59. Een vrije trap van Chery waaruit Verdonk hard maar recht op de keeper schiet! 61. Feyenoord schiet hoog over. 62. Een Feyenoordcorner zonder gevolgen. 66. Een Chery-corner zonder resultaat. 67. Feyenoord wisselt 3 spelers. 68. Cillessen pakt een schot van 16 meter. 70. Feyenoord schiet naast. 71. Proper gaat eruit voor Ogawa. 72. Een prima counter van ons en Chery komt alleen voor de keeper, maar die pakt wederom. Wat een mega kans! 73. Een Ross-kopbal mist de kracht om te kunnen scoren. 75. Feyenoord wisselt 78. Ross eruit voor Hansen en Hoedemakers eruit voor Schöne voor het laatst kwartier. En dat zorgt in de 80e minuut voor 2-2, want Hansen is alert en maakt het aan de linkerkant genadeloos af! Of toch buitenspel? De VAR checkt maar hij telt! Wat hebben we toch een veerkracht! 85. Feyenoord wisselt 87. En dan is het toch 2-3 door Ueda. 88. Vrije trap Schöne, maar daaruit komt niks. 89. Een geweldige Feijenoordkans wordt om zeep geholpen. En in de 90e minuut schieten ze hoog over. 91. Feyenoord krijgt nog geel. Pff nu pas. 92. Feijenoordcorner, maar die wordt niet meer genomen.

We verliezen met 2-3 van een tegenstander die echt niet meer in topvorm is. Gelukkig verliest ook Utrecht en dat is gunstig voor plek 6! Als we die plek houden spelen we in de Play Offs 2 maal thuis! Volgende week winnen bij Almere City die veilig is en dat wordt geen makkie! Daarna spelen nu op 23 mei in de Play Offs. We hebben dus alles nog om voor te spelen!