Beeldende Kunst Nijmegen in mei

Van onze redactie
8 mei 2024

Tentoonstellingen

 

t/m 9 jun | De Nieuwe Gang | Ger Driessen

Nu te zien bij De Nieuwe Gang: Een tentoonstelling gewijd aan de indrukwekkende nalatenschap van Ger Driessen. Allereerst over Ger als kunstenaar. De Grafische Werkplaats Nijmegen is Ger ’s laatste project, opgericht samen met Ger. Het GWN team zal in de tentoonstelling ook een klein eerbetoon brengen.

lees verder

 

9 mei t/m 30 jun | Expo Bart | Open Atelier I AM ALL HERE
4 juli t/m 18 aug | Expo Bart |  Expositie I AM ALL HERE

De studio van Bas Kosters staat bomvol met bonte kunstwerken, kringloopvondsten, uitpuilende kledingrekken en kleurrijk inspiratiemateriaal. Die vertrouwde werkplek in Amsterdam Noord laat Bas tijdelijk achter zich in een zoektocht naar persoonlijke transformatie bij Expo Bart op het NYMA-terrein.

lees verder

 

12 mei t/m 30 jun | POPOP | Mini Mall Movement

Mini Mall Movement is een expositie bij POPOP van de groep Parcours, bestaande uit Peter Krynen, Judith Reijnders, Joke Beltman en Chantal van Lieshout.

De opening vindt plaats op zondag 12 mei 15:00 uur. Dit is niet alleen de opening van een nieuwe expositie maar tevens de opening van een nieuwe locatie!

 

19 mei t/m 9 jun | LangeHezel46 | Aan Tafel!

Gewone penseelstreken vindt Roderick Brenninkmeijer al gauw saai. Voor deze expositie Aan Tafel! bij LangeHezel46 heeft hij ervoor gekozen binnen één thema te werken – keramiek, groenten, taart – waardoor hij zich volledig kon richten op het experiment dat het maken van een schilderij voor hem is.

verder lezen

 

Evenementen

 

Extrapool Weekend | The OEPS!loop

Datum: 24, 25 & 26 mei
Locatie: Extrapool 
Bekijk hier het gehele programma

OEPS! We loopen! 15 jaar geleden onthulde Extrapool haar iconische rode gevel na een grote renovatie van het gebouw. Dit jaar cirkelen we terug en geven we het gebouw opnieuw een makeover in samenwerking met kunstenaars Suzie van Staaveren, Mika Schalks en Blob Shop Collective.

Tijdens het Extrapool weekend van mei trapt Extrapool dit project af met een ontmoeting met de kunstenaars die het gebouw een nieuw aangezicht zullen geven. 

lees verder

 

Uitgelicht

 Locatie | De Grafische Werkplaats Nijmegen

Maak kennis met de Grafische Werkplaats Nijmegen! Een nieuwe werkplaats die in februari 2023 haar deuren opende.

De werkplaats is gelegen in de vernieuwde Vasim, een voormalige spinnerij die inmiddels getransformeerd is tot culturele broedplaats waar cultuur, ondernemen, horeca en creativiteit samen komen. Met een team aan vaste huurders, deeltijdhuurders en een stichting, is de grafische werkplaats een levendige plek geworden waar kunstenaars, grafiekliefhebbers en cursisten van beginner tot gevorderd aan het werk kunnen.

Voor meer informatie en het actuele cursusaanbod kijk op: www.grafischewerkplaatsnijmegen.nl
 

Debat  | Plaatsmaken voor de broedplaats

Datum: dinsdag 21 mei
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: NYMA Makersplaats, Winselingseweg 16, Nijmegen
Deelname: gratis, aanmelden is verplicht via deze link.

Wat is de waarde van kunstenaars en creatieven voor Nijmegen? En hoe verankeren we die waarde in het weefsel van de stad? In aanloop naar een nieuw broedplaatsenbeleid voor Nijmegen organiseert Architectuur Centrum Nijmegen een debat over de plek van kunst en cultuur in de stad. Luister naar een pleidooi van stadmaker Rinske Brand over cultuurgedreven stadmaken en praat mee.

verder lezen

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen