Tristan (17) uit Haps vertegenwoordigt ROC Nijmegen tijdens Dit is mbo ambassadeursgala op 13 mei

Van onze redactie
8 mei 2024

Op maandag 13 mei vindt het jaarlijkse Dit is mbo Ambassadeursgala plaats in het Apeldoornse Theater Orpheus, waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Tijdens dit feestelijke evenement strijdt Tristan (17) uit Haps met Team Zuid om HET Gouden Idee voor het mbo en daarmee om de eretitel ‘Ambassadeursteam van het Jaar’. Ze concurreren met de ambassadeurs van de teams Midden en Noord.

Tristan, eerstejaars student Pedagogisch werk in Boxmeer, vertegenwoordigt het mbo als afgevaardigde van ROC Nijmegen. Dit doet hij niet alleen; elke mbo-instelling kiest een ambassadeur die één jaar de school vertegenwoordigt. Gezamenlijk staan ze voor de belangen van het mbo op landelijk niveau. Samen met medeambassadeurs van Het Summa College, Da Vinci College, Koning Willem I College, SintLucas, Zadkine, ROC Tilburg, Curio, Gilde Opleidingen en ROC ter AA is hij onderdeel van ‘Team Zuid’.

Als ambassadeur van ROC Nijmegen heeft Tristan een belangrijke boodschap: “We moeten er samen voor zorgen dat school een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn. Het maakt niet uit wie je bent, hoe je eruitziet en hoe je je identificeert. Je mag jezelf zijn, en we respecteren elkaar.” Hiervoor zet Tristan zich ook in bij de Regenboograad van de gemeente waar hij woont, in het Land van Cuijk.

Kijk en stem mee
Tristan en zijn medeambassadeurs hebben maandenlang achter de schermen gewerkt aan een opdracht om op een creatieve en overtuigende manier te laten zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor onze samenleving. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala presenteren alle teams hun ideeën in een pitch van één minuut. Het winnende team gaat bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op bezoek en met hun idee aan de slag!

Wil je horen wat de teams hebben bedacht om het mbo in de spotlights te zetten? Kijk dan op maandag 13 mei vanaf 17.30 uur naar het Dit is mbo Ambassadeursgala via Youtube.com/Ditismbo. Vergeet niet te stemmen op Tristan en zijn Team Zuid!

Over het mbo
Zo'n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Bijna 500.000 studenten worden opgeleid door ruim 36.000 docenten en instructeurs naar één van de 500+ beroepen in allerlei sectoren. Met Dit is mbo maken mbo-studenten en -docenten duidelijk hoe leuk en belangrijk het mbo is.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen