Gelderse Natuurfotowedstrijd zoekt mooiste natuurfoto

Van onze redactie
6 mei 2024

BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, is op zoek naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar. BuitenGewoon organiseert dit jaar voor de zesde keer de Gelderse Natuurfotowedstrijd. Een uitdaging voor natuurliefhebbers die de mooiste natuurbeelden proberen te maken, maar ook voor degenen die bij toeval een foto maken.

Vanaf 6 mei is het voor iedereen mogelijk om de mooiste Gelderse natuurfoto’s in te sturen via BuitenGewoon. De wedstrijd bestaat uit de categorieën Dieren, Landschap en Macro, en heeft als Jaarthema ‘Natuur in de wijk’. Jonge fotografen kunnen hun beelden insturen in de categorie jeugd tot en met 18 jaar. Insturen kan tot en met 12 juli 2024.

De prijzen
De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit natuurfotograaf Johan van der Wielen, Clara Wilken van Geldersch Landschap & Kasteelen en het nieuwe jurylid Jochem van Gelder, Omroep Gelderland-presentator en amateurfotograaf. Samen kiezen ze voor iedere categorie tien kanshebbers die op 2 september gepubliceerd worden op buitengewoon.nl. De hele maand september kan vervolgens door het publiek worden gestemd voor de publieksprijs. De prijzen zijn als volgt:

 1. Juryprijs 
  De fotograaf met de mooiste Gelderse natuurfoto van het jaar wint een exclusieve privé masterclass naar keuze van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen. 
 2. Publieksprijs 
  De foto met de meeste stemmen van het publiek wint een verblijf t.w.v. €400,- bij Natuurhuisje. Van hut tot villa; natuurhuisjes zijn er in alle soorten en maten. 
 3. Jeugd tot en met 18 jaar 
  De winnaar van de categorie jeugd wint een cheque t.w.v. €250 om de fotografie-uitrusting uit te breiden. 
 4. Winnaar per categorie 
  De winnaar van één van de vier categorieën mag een avond gebruik maken van een fotohut van Staatsbosbeheer, midden in de uitgestrekte Veluwse bossen. Wilde zwijnen, edelherten, reeën en vossen laten zich geregeld zien.   

Daarnaast krijgen alle winnaars één jaar gratis donateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen. De winnaars van de juryprijs, publieksprijs en jeugdprijs ontvangen een handboek van Natuurfotografie Magazine.

Meer informatie over de categorieën, spelregels of juryleden is te vinden op buitengewoon.nl. Vanaf 25 mei is BuitenGewoon iedere zaterdag te zien op TV Gelderland.

Foto: Johan van der Wielen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen