Super Moederdagactie! Kortingsbon t.w.v. €20 bij VermolenMV

Van onze redactie
6 mei 2024

Martien Vermolen over de voordelen van Ayurvedische massage! 
“Natuurlijk, massages zijn geweldig. Maar laten we iets specifieker zijn: van welke soort massage geniet je echt? Misschien is het een klassieke Zweedse massage of Tui-Na massage of een Thaise massage. Of misschien is het iets dat je nog nooit eerder hebt geprobeerd, zoals Ayurvedische massage oftewel Abhyanga.

Wat is Abhyanga / een Ayurvedische massage?
Het is een volledige lichaamsmassage waarbij zeer weldadige warme kruidenoliën worden gebruikt. De kracht van aanraking in combinatie met de juiste aandacht van je massagetherapeut is van groot belang, waardoor het effect van de massage op de gezondheid veel groter is dan menigeen in het Westen denkt. Het belangrijkste doel is ontspanning, en in India is de praktijk nauw verbonden met het begrip zelfzorg. “Sneha is het woord voor dit soort massage in het Sanskriet”, legt Martien uit, “wat zich ook vertaalt in ‘liefdevol’.“

Het doel van een Ayurvedische massage is om de energie in het lichaam te laten stromen (stromen van de prana = levensenergie) en het activeren van energiepunten (marma’s) in het lichaam. Zodat het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest weer in balans is. Een regelmatige massage geeft daarnaast ontspanning en heft vermoeidheid en stress op, gaat veroudering tegen en verstrekt het immuunsysteem.

Wat maakt het anders dan een gewone massage?
Hoewel er een specifieke massagevolgorde en therapeutische techniek is geassocieerd met Ayurvedische massage, is elke sessie afgestemd op het individu en de unieke dosha. Volgens Ayurveda komen combinaties van de elementen (lucht, ether, vuur, water en aarde) genaamd dosha’s van nature in ons allemaal voor. De elementen zouden in een perfecte verhouding moeten zijn, maar bij de meeste mensen zijn ze een beetje uit balans: je hebt misschien te veel Vata (lucht en ruimte), Pitta (vuur en water) of Kapha (water en aarde). Ayurveda probeert ze in balans te brengen.

Wat kan ik verwachten van een ayurvedische massage?
Nieuwe bezoekers wordt geadviseerd een kort anamneseformulier in te vullen. Ook kan de massagetherapeut dosha-kenmerken waarnemen door observatie. Vata-dosha-types hebben bijvoorbeeld meestal een droge huid, terwijl Kapha’s een vettige huid hebben. Pitta, een combinatie van vuur en water, heeft meestal een gecombineerde huid. Dit alles wordt gebruikt om het beste massageprotocol te bepalen.

Wat zijn de kosten van een Ayurvedische behandeling?
"De kosten voor een Ayurvedische behandeling van 120 minuten bedraagt €90. Bij het tonen van de bijgeleverde Moederdag-kortingsbon betaalt u echter €70! 

Let op: de totale tijdspanne van 120 minuten en dus neem de tijd voor deze uitgebreide behandeling.”

Behandeling is uitsluitend op afspraak tel 06- 38246272
E Mail: info@vermolenmv.nl

BMF/Tao Centre Stationslaan 26B Wijchen
www.bmfcentre.com 

“Indien u nog vragen heeft over de Ayurvedische massagebehandeling, neem dan gerust even contact op, want wij staan u graag te woord. Namasté” 

Martien & Henriette Vermolen 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen