Lezing op 4 mei: WOII Jongeren in verzet

Van onze redactie
1 mei 2024

Na mei 1940 komen vele moedige Nijmegenaren in verzet tegen de bezetter. Ook jonge Nijmegenaren komen in actie en sommige sluiten zich aan bij het ondergronds verzet. Op zaterdag 4 mei van 14.00 tot 15.00 uur kun je luisteren naar de verhalen in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Deze lezing is een initiatief van de organisatie 4 en 5 mei Nijmegen.

collage door Vrij Nederland, 1985

Ben jij jong of was jij jong tijdens de oorlog? Kom dan naar de gratis lezing.Aanmelden kan via: Jongerenactiviteit: Wanneer ga je eigenlijk in verzet? Nijmeegse jonge helden in WOII - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis De Mariënburgkapel aan de Mariënburg 26 in Nijmegen is rolstoelvriendelijk ingericht.

Groep Fredericks
De verzetsstrijders streden tegen onrecht en onderdrukking. Dit is zeer gevaarlijk werk, waarop zware straffen staan. Wat waren hun verhalen en wat dreef hen? Een van de verhalen is op film gezet: die van student Toon Fredericks en de gelijknamige verzetsgroep Hendricks. We leren over hun moed maar ook over hun onverbiddelijk lot: de groep werd door de Duitsers opgepakt en de leden werden allen meteen ter dood gebracht.


Huis van de Nijmeegse Geschiedenis  | Mariënburg 26 | 6511 PS Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen