Het Marikenhuis start met spreekuur voor kortdurende psychologische begeleiding

Van onze redactie
30 april 2024

Kanker is een ingrijpende ziekte en kan onder andere gepaard gaan met uiteenlopende psychische klachten. Je kunt angst ervaren, somberheid, paniek, woede, onrust of gespannenheid. Ook concentratieproblemen, piekeren, schuldgevoelens en slaapproblemen komen vaak voor. Het hele proces kan behoorlijk invloed hebben op je relatie, op intimiteit en seksualiteit. Ook kunnen alcohol en drugs gaan spelen. Je kunt zelfs momenten hebben dat je liever dood zou willen zijn. Nare gebeurtenissen uit het verleden kunnen weer naar boven komen.

Als je enkele van deze problemen in lichte mate hebt, kun je in één tot drie gesprekken met Victor Debats hier meer zicht op krijgen. Zo mogelijk kun je deze problemen verhelpen, zodat je weer meer de regie krijgt over je leven. Het kan zijn dat je hierna een vervolg wil op wat besproken is. Dan kan doorverwijzing naar een hulpverlener bij de geestelijke gezondheidszorg raadzaam zijn. Deze kan meer tijd voor je uittrekken. Doorverwijzing kan ook via de huisarts, waarbij de kosten worden vergoed.

Je kunt je aanmelden voor een gesprek met Victor Debats via de website marikenhuis/agenda. Hij is iedere tweede en vierde dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 aanwezig bij het Marikenhuis, locatie Nijmegen.

Meerdere spreekuren
Het Marikenhuis heeft meer spreekuren, bij voorbeeld over werk en kanker en het voorbereiden van een medisch gesprek. Ook is er een spreekuur om te praten over de dood. Maandelijks is er een spreekuur voor vrouwen die na een borstoperatie advies wensen over borstprotheses, protheselingerie en badmode. Tevens kunnen mannen, vrouwen en jongeren advies krijgen over stomaslips en op maat gemaakte stomabanden. Kijk op de website voor meer informatie en aanmelding via marikenhuis/agenda.

Overige activiteiten Marikenhuis
H
et Marikenhuis is een inloopcentrum voor mensen met en na kanker. Op de locatie Slotenmaker de BruÏneweg 163 in Nijmegen ben je altijd welkom tijdens de open inloop van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Een afspraak maken buiten deze tijden kan ook. Ook bieden we verschillende lotgenotengroepen, diverse spreekuren op afspraak en tal van activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Kijk op de website voor alle activiteiten en aanmelding (marikenhuis.nl/agenda).

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen