Filosofisch Café Nijmegen in 't Haantje over 'Ontheemding en Belonging'

Van onze redactie
29 april 2024

Er gaat geen dag voorbij zonder berichten over 'ontheemden', vluchtelingen die van land naar land trekken, op zoek naar een nieuw thuis. Wat doet die zwerftocht met hun mentale welzijn?

Tessa Ubels deed onderzoek naar hun ervaringen. Ze zet 'ontheemding' naast de menselijke behoefte aan 'belonging' en bespreekt welke politieke systemen deze ervaringen beïnvloeden. 

Qader Shafiq is geboren in Afghanistan en al 30 jaar thuis in Nijmegen. Hij belicht het thema vanuit persoonlijk perspectief. Ook gaat hij in gesprek met Tessa én met het publiek. Met muzikaal intermezzo door Myra Pilar. 

Kijk, denk en discussieer mee tijdens deze avond van het Filosofisch Café. Op maandag 13 mei om 20:00u in Café ’t Haantje (Daalseweg 19) in Nijmegen.

Tessa Ubels is promovenda aan de Radboud Universiteit. Ze onderzoekt de geplande en ongeplande sociale effecten van psychische hulp voor vluchtelingen en ontheemden.

Qader Shafiq (@qadershafiq) is de directeur van Bureau Wijland (@bureauwijland). Daarnaast is hij dichter en columnist.

Myra Pilar (@myrapilar) is een zangeres en songwriter uit Nijmegen. Haar muziek is breed te omschrijven als Acoustic Pop, met invloeden uit Soul, R&B en Sing- en Songwriting.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen