Expositie Miriam Meulepas op 4 en 5 mei in het Kerkje van Persingen

Van onze redactie
29 april 2024

Miriam Meulepas exposeert 4 en 5 mei in Het Kerkje van Persingen aan de Persingensestraat 7 in Persingen; tijdens deze expositie zijn er live optredens door het akoestische duo Djoly Faraday. U bent van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur.

Beeldend kunstenaar Miriam Meulepas maakt kunst vanuit haar gevoel en uit zich op deze manier over zaken die haar na aan het hart gaan. Daarin spelen mens, dier en milieu een grote rol.
De vergankelijkheid en kwetsbaarheid van mensen die het in onze perfectionistische gehaaste samenleving steeds moeilijker krijgen.
De gevolgen van massaconsumptie, vervuiling, de opwarming van de aarde en hoe er wordt omgegaan met het milieu in het algemeen.

Zij is niet in de veronderstelling dat haar kunst de wereld zal redden, maar hoopt dat haar kunst mensen aan het denken zet. Door bijvoorbeeld de wijze waarop wordt omgegaan met dieren te vertalen naar mensen.
Heel bewust van de ernst van dit alles, probeert Miriam dit toch luchtig en met een vleugje humor weer te geven. Dit maakt het niet minder confronterend maar laat je misschien wel op een andere manier naar de problematiek van deze tijd kijken. Deze beelden en objecten zijn gemaakt van watergedragen polyester of siliconen.

Naast dit confronterende werk maakt Miriam ook fantasievoertuigen van oude machineonderdelen die bestuurd worden door een volkje van keramiek. Dit is voor haar pure ontspanning omdat ze hierin haar fantasie de vrije loop kan laten. Toch sluit het perfect aan bij haar emotionele en confronterende grote werk. Een nieuw leven geven aan oude materialen geeft haar voldoening. Juist de afwisseling schept voor haar een balans.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen