Inschrijving geopend: wielertoertocht Heimwee naar Nijmegen nu mét 50 km-route

Van onze redactie
28 april 2024

Vorig jaar maakte de oudste en gezelligste toertocht van Nijmegen eindelijk zijn rentree, na 3 jaar afwezigheid door de coronaperikelen. De tocht was direct weer een succes! Met 500 inschrijvingen zat de tocht aan zijn maximum aantal deelnemers. 

Dit jaar organiseert wielervereniging R&TC Groenewoud alweer de 24e editie van de tocht, die zal plaatsvinden op zondag 19 mei. Nieuw is de 50-kilometerroute, om de tocht toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep wielerliefhebbers. Natuurlijk zijn de gebruikelijke 85- en 130-kilometerroutes gehandhaafd. Op alle routes kunnen wielrenners genieten van een afwisseling van de rivieren, heuvels en bossen rondom Nijmegen. De langste afstand maakt een lus langs Kleve, om daar de Klever Berg (106 m) te bedwingen. De deelnemers kunnen aansterken bij de fouragepost bij Boscafé Merleyn, waar ze ook hun traditionele stempelkaart kunnen laten stempelen. En op de laatste pittige beklimmingen rond Berg en Dal en Beek zal duidelijk worden waar Heimwee naar Nijmegen z’n naam aan ontleent!

Kleinschaligheid, gezelligheid, en vooral dat oer-Nijmeegse wielergevoel staan voorop. Start- en finishlocatie is als vanouds café Frowijn aan de Pontanusstraat, waar het terras de ideale plek is om onder het genot van goed eten en drinken te herstellen van de inspanningen. Uiteraard zal de beroemde tombola met mooie prijzen niet ontbreken, en ook sponsor Kersten Wielersport zal weer van de partij zijn.

Het inschrijfgeld bedraagt volgens traditie slechts 5 euro. Inschrijven kan online via heimweenaarnijmegen.nl. Inschrijven bij Frowijn op de dag zelf is alleen mogelijk als het maximum aantal inschrijvingen nog niet bereikt is. Inschrijven en start om 09:00u


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen