Kamilla in Nimma: kameel Kamilla gaat op ontdekking in Nijmegen

Van onze redactie
25 april 2024

Kamilla in Nimma is een kinderboek in rijmvorm over Nijmegen én de Vierdaagse. 

Wist jij dat er in 1405 écht een kameel in Nijmegen is gezien?. Kameel Kamilla is weer te gast in Nijmegen en ziet vanuit de St. Nicolaaskapel in het Valkhofpark ineens allemaal wandelaars lopen. Ze vraagt dapper aan een wandelaar wat er aan de hand is. Blijkbaar trainen ze voor vier dagen wandelen: De Vierdaagse. Dat is ook het avontuur van Kamilla’s dromen! 

Maar hoé komt een kameel ooit op de deelnemerslijst? De marsleider keurt het niet goed. Alleen mensen mogen meedoen met de Vierdaagse. Dan besluit Kamilla langs de burgemeester te gaan. Ze overtuigt Bruls van de krachten van een kameel. De burgemeester is onder de indruk. En inderdaad: de Vierdaagse is ‘The Walk of the World’ voor iedereen is, een inclusief feest, dus waarom niet een keer met een kameel? 

Kamilla heeft een startplek en moet nog de concurrentie aangaan met Steven Snel. Hij is normaal altijd de snelste wandelaar en is een beetje jaloers op Kamilla omdat een kameel zo snel is. Hij haalt een streek uit om Kamilla tóch voor te kunnen zijn. Als dit allemaal maar goed komt … 

Kamilla in Nimma is vanaf 13 juni 2024 te koop via: www.kamillainnimma.nl. Ook kun je het boek kopen bij Dekker vd Vegt, de Kinderboekenwinkel en Roelants. 

Haar achternaam verraadt het al: Eva de Waal is geboren in Nijmegen, ook wel Nimma genoemd. Eva studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na voltooiing van deze opleiding keerde ze terug naar Nijmegen om ook de bachelor Franse Taal en Cultuur en de master Literair Bedrijf te studeren. Eva werkt als illustrator en journalist. Dankzij Kamilla komt een grote droom uit: een eigen boek uitgeven. Meer info: www.kamillainnimma.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen