Nijmegen ontvangt 2,6 miljoen euro voor woningbouw in Dukenburg

Van onze redactie
25 april 2024

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kent vandaag ruim 2,6 miljoen euro toe aan de gemeente Nijmegen voor de bouw van 500 woningen rond Winkelcentrum Dukenburg. De bijdrage is ook nodig voor de noodzakelijke aanpassingen van de openbare ruimte in het gebied.

Winkelcentrum Dukenburg en de omgeving wordt een gebied met ruimte voor wonen, winkelen en verblijven, met een vernieuwde openbare ruimte en meer groen. Het gebied wordt goed bereikbaar en toegankelijk, onder meer door een goede aansluiting tussen het gebied en de ov-voorzieningen.

Wethouder Noël Vergunst (Stedelijke ontwikkeling): “Met dit geld zijn we weer een stap dichterbij om het winkelcentrum en de omgeving te transformeren in een aantrekkelijk gebied voor Dukenburgers en de rest van de stad. 500 woningen leveren daarnaast een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave in onze stad. Goed nieuws dus voor alle Nijmegenaren.”

Samenwerking
De gemeente Nijmegen werkt voor de plannen nauw samen met de eigenaren van het winkelcentrum die zijn verenigd in de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE), de ontwikkel- en bouwcombinatie BPD/Giesbers (BPD/Giesbers). Ook trekt de gemeente op met de Provincie Gelderland en vervoerspartijen (NS en ProRail).

Financiering
Eerder is al subsidie toegekend uit het landelijke Mobiliteitsfonds. Naast de subsidies en investeringen van de gemeente voor publieke maatregelen zijn de partners (CVvE en BPD/Giesbers) bereid te investeren in de transformatie van het winkelcentrum en het toevoegen van woningen. Voor een deel van de plannen, het publieke deel, was nog een tekort. De toekenning van de WBI-middelen zorgt ervoor dat de haalbaarheid van de transitie in het gebied dichterbij komt.

Meer over de ambities vindt u op de pagina Winkelcentrum Dukenburg op de website van de gemeente Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen