Requiem van Maurice Duruflé op 4 mei in de Stevenskerk

Van onze redactie
24 april 2024

Op zaterdagmiddag 4 mei zal in de Stevenskerk een herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden waarin het monumentale Requiem van Maurice Duruflé (1902-1986) uitgevoerd zal worden door Capella Cumerana onder leiding van Daniel Rouwkema.

Deze bijeenkomst zal gehouden worden in plaats van de maandelijkse Choral Evensong op de eerste zaterdag van de maand. De herdenkingsbijeenkomst begint om 16:00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Capella Cumerana zal begeleid worden door organist IJsbrand ter Haar. Solistische medewerking zal verleend worden door Hesther Oor (sopraan) en Fernando Linares Correa (bariton).

U bent van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage (ook met pin) wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie vindt u op de website www.capellacumerana.nl

Het Requiem van Duruflé uit 1947 is een bewerking van een suite orgelstukken die de componist baseerde op gregoriaans gezang uit de dodenmis. Hoewel het werk eenzelfde rust en optimisme ademt als het Requiem van Fauré – waarmee het zijn populariteit gemeen heeft – is Duruflé’s muziektaal stevig in de twintigste eeuw verankerd. Duruflé’s Requiem was een onmiddellijk succes en het doorstond tot nu toe heelhuids de tand des tijds. Ruim en halve eeuw na het ontstaan van dit Requiem, klinkt het regelmatig in kerken, kathedralen en concertzalen. Het is niet verwonderlijk in te zien waarom: in een steeds lawaaieriger en luidruchtiger wereld is het een diep doorvoelde compositie die tijdloze en grote spirituele waarden te bieden heeft.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen