YuFit-dag: 'Vitaal burgerschap' bij Yuverta mbo Nijmegen

Van onze redactie
23 april 2024

YuFit: Vitaal burgerschap - Yuverta mbo Nijmegen – 23 april

Voel je fit en vitaal! Je fit en vitaal voelen is meer dan gezonde voeding eten en meer beweging. Vitaal leven heeft vooral ook te maken met zingeving en de sociale (werk)omgeving waarin je leeft en werkt. Voldoende slaap, ontspanning en stressreductie zijn minstens zo belangrijk. Met een gezonde leefstijl voel je je fitter, waardoor je prettiger en gezonder door het leven gaat.”

Vanuit dit oogpunt werd op dinsdag 23 april op Yuverta mbo Nijmegen de allereerste YuFit-dag georganiseerd voor de tweedejaars studenten van alle opleidingen. Deze dag stond in het teken van ‘vitaliteit’ en werd georganiseerd vanuit 'burgerschap', in samenwerking met de Gezonde school en het ondersteuningsteam. Er werden vijftien verschillende workshops aangeboden met het doel om studenten bewust te maken van hun eigen vitaliteit!

De studenten schreven zich in voor vier workshops van een uur rondom thema’s als: voeding, sport en bewegen, ontspanning, verslaving, slaap, creativiteit, seksualiteit, prestatiedruk en social media gebruik. De workshops werden verzorgd door verschillende docenten en andere (oud)medewerkers van de school. Ook waren er verschillende instanties aanwezig als Bureau Leefstijl, GGD Gelderland Zuid, IrisZorg en bedrijven als Pluggerz en Yoga bij Carina.

In de pauze konden studenten genieten van heerlijke vers gemaakte smoothies, gemaakt van o.a. fruit, spinazie, gember, yoghurt en van verse appels die speciaal voor YuFit gedoneerd werden door Landwinkel De Woerdt uit Ressen. Het was een geslaagde dag. Studenten deden goed mee, waren enthousiast over het gevarieerde aanbod en werden geïnspireerd om stil te staan bij wat je zoal kunt doen om te zorgen dat je goed in je vel komt te zitten. Al met al een zeer geslaagde dag, die zeker een vervolg zal krijgen komende schooljaren.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen