Achtervolging eindigt in aanrijding met politievoertuig

Van onze redactie
23 april 2024

De politie heeft vanmiddag langere tijd achter een auto aangezeten. De achtervolging eindigde in een aanrijding met een politiebus.

Agenten gaven de automobilist een stopteken, maar de man ging ervandoor. Na een achtervolging vanaf de A73, reed de auto vanaf het Gaziantepplein tegen het verkeer de Neerbosscheweg op. Daar werd besloten de auto te rammen om te voorkomen dat er zwaargewonden zouden ontstaan door het spookrijder, laat een agent weten. Een personenauto raakte daarbij beschadigd. De agenten keken direct beide inzittenden na en stabiliseerde de bijrijdster. De bestuurder werd direct aan zijn auto geboeid, in afwachting op de ambulancedienst en brandweer.
 

 
Een traumahelikopter landde om het Mobiel Medisch Team af te zetten. De politie knipte de achterdeur aan de bijrijderskant uit de auto om de bijrijdster te bevrijden. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder is aangehouden en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de agenten zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
 

 
De auto's raakten beschadigd bij de aanrijding. De weg is vanaf de O.C Huismanstraat afgesloten voor verkeer. De Verkeersongevallen Analyse van een andere politie-eenheid verricht onderzoek. Na het onderzoek werden de drie voertuigen weggesleept. De auto van de verdachte is in beslag genomen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen