StudyShare: studeren zonder afleiding in de bieb

Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
23 april 2024

Eindexamenstress? Niet nodig! In Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen kun je van 29 april tot en met 10 mei terecht voor StudyShare: samen met medescholieren in stilte studeren voor het eindexamen. Bij binnenkomst krijg je een goodiebag met handige hebbedingen zoals een notitieschrift en stressbal.

StudyShare is gebaseerd op de beproefde Pomodoro-methode: drie keer 45 minuten non-stop leren in stilte. Tussendoor is er een verplichte pauze van een kwartier. Fijn om even te chillen in de bieb of een kopje koffie drinken. Om daarna weer in opperste concentratie verder te werken. De StudyBob houdt toezicht en zorgt ervoor dat het écht stil is. Snel afgeleid door je mobiel? Deze kun je in bewaring geven bij de StudyBob. Dit is niet verplicht, maar het geluid van je telefoon moet wel uit staan.

Hoe werkt het?
Via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda) kun je een plekje reserveren. Er zijn studieblokken van 10.00 tot 12.45 uur en van 14.00 tot 16.45 uur. Een sessie bestaat uit drie blokken van 45 minuten, met een verplichte pauze van 15 minuten ertussen. Neem je eigen laptop en studiemateriaal mee. In de bieb staat ook een kast met inkijkexemplaren van examenbundels, samenvattingen, atlassen en woordenboeken. Deze kun je tijdens het studeren in de bieb gebruiken.

Samenwerkplekken
Geen plek meer bij de StudyShare-sessies? Natuurlijk kun je ook op een ander plekje in de bieb studeren. Er zijn vanaf 29 april speciale samenwerkplekken in Bibliotheek Mariënburg beschikbaar, waar je met een groepje aan een opdracht kunt werken of samen studeren. Je kunt deze reserveren via www.obgz.nl/werkplek. Of reserveer een eigen werkplek aan het raam. Dan ben je verzekerd van een fijne studieplek in de bieb.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen