Nieuwe lotgenotengroep ‘Algemeen’ in het Marikenhuis

Van onze redactie
22 april 2024

Op donderdag 23 mei start een nieuwe algemene lotgenotengroep voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ontmoet lotgenoten om met elkaar uit te wisselen wat je bezig houdt en wat je ondersteunt.

In deze groep vind je herkenning bij elkaar, erkenning van de klachten en de last die je ervaart door de ziekte. Ook na de behandeling kun je nog klachten hebben. Je kunt moe zijn of je kunt je slecht concentreren. Daarvoor vind je niet altijd begrip in eigen kring. Belangrijke aandachtspunten zijn troost vinden bij gevoelens van eenzaamheid, herkenning en erkenning vinden. Je kunt ook zelf thema's inbrengen.

De lotgenotengroep bestaat uit maximaal 6 personen en komt 6 tot 8 keer bij elkaar in het Marikenhuis in Nijmegen. Het is een besloten groep, na de start komen er geen nieuwe deelnemers meer bij. De groep wordt begeleid door Susana Madrid (rouw- en verliestherapeut) en Jacques van Turnhout (oud-hematoloog/oncoloog). De bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.

De bijeenkomsten zijn op donderdag 23 mei, dinsdag 4 en vrijdag 21 juni en de dinsdagen 2, 16 en 30 juli, steeds van 13.30 tot 15.30 uur. Er wordt een bijdrage van € 2,50 per keer gevraagd. Na aanmelding via de website word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Op de website kun je je ook aanmelden voor specifieke lotgenotengroepen: 'borstkanker', 'prostaatkanker', 'blijvende gezondheidsklachten', 'als je niet meer beter wordt', 'naasten' en 'nabestaanden'.

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen