Kamerkoor Sequentus zingt sterren van de hemel met Amerikaans programma

Van onze redactie
22 april 2024

Op zaterdag 8 juni om 20.00 uur zingt kamerkoor Sequentus moderne Amerikaanse muziek in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg in Nijmegen. Het thema van het concert is ‘To the stars’.

Luister naar verrassende muziek zoals ‘Curiosity’ van de jonge Amerikaans-Indiase componiste Reena Esmail, dit stuk neemt je muzikaal mee op expeditie naar Mars. Ook publieksfavorieten Philip Glass met Three Songs en de nocturnes van Morten Lauridsen met de nachtelijke sterrenhemel komen voorbij.

Kamerkoor Sequentus en concertpianiste Heleen Vegter
Maak kennis met kamerkoor Sequentus, een groep gepassioneerde zangers en zangeressen in de leeftijd van 25 tot ca. 50 jaar, verenigd door hun liefde voor klassieke muziek. Onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum zingt het kamerkoor uitdagend klassiek repertoire. Voor het concert op 8 juni heeft kamerkoor Sequentus concertpianiste Heleen Vegter kunnen strikken. Heleen was eerder te horen op internationale festivals als het Oxford Lieder Festival, als Young Artist op het Aldeburgh Festival in Groot-Brittannië en speelde in zalen als het Muziekgebouw aan t IJ en Het Concertgebouw Amsterdam. 

Zing je mee?
​Met twintig zangers heeft het koor al een mooie mix van zangers, maar het koor vindt het leuk om nog verder te groeien. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Kijk op www.sequentus.nl, meld je aan en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past. Er is zeker ruimte voor tenoren en bassen.

Wat: Concert ‘ To The Stars’ door Kamerkoor Sequentus
Waar: Antonis van Paduakerk, Groesbeekseweg 96, Nijmegen
Wanneer: Zaterdag 8 juni om 20.00 uur

Fotograaf: Pieter Nieuwland.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen