NEC verliest maar nipt de bekerfinale!

Van onze redactie | Fotograaf elftalfoto: Broer van den Boom
21 april 2024

Op zondag 21 april zal de bekerfinale gespeeld worden zonder Hartman en Wieffer en dat is achterin toch een aderlating voor de Nederlands kampioen uit Rotterdam. Wij zijn compleet met Van Rooij en Proper weer tijdig fit! We spelen vandaag tegen Feyenoord in de Kuip, met meer dan 17.000 afgereisde fans, met in de achterhoede Cillessen, Van Rooij, Sandler, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Proper en Chery en voorin spelen Baas, Ogawa en Sano. Scheidsrechter Gözübüyük fluit om 18.00u voor de aanvang van de wedstrijd. Come On NEC!

Feyenoord zet ons direct vast maar dat hadden we verwacht. 3. Ogawa zet niet echt door maar daar hadden we toch bijna de eerste kans gecreëerd! Hij handelt te traag. 6. Cillessen pakt een Feyenoord-schot. 8. Baas kopt geweldig in maar de keeper redt helaas knap. Dat was een prima uitgespeelde kans! 9. Feyenoord-corner, maar daaruit ontstaat niks. We spelen uitstekend mee en Feyenoord heeft het er moeilijk mee. 13. Sano schiet van afstand naast. We creëren meer dan Feyenoord! 21. Vrije trap Feyenoord wordt gemakkelijk gepakt door Cillessen. 22 schot Feyenoord wordt opnieuw gepakt door Jasper. 28 Een Chery-vrije-trap kopt Proper ver over. 30. Chery scoort maar staat een paar centimeter in buitenspelpositie. Jammer! 32. Feyenoord vrije trap waaruit ze hoog over schieten. Pfff. 40. We zijn zeker gelijkwaardig, maar hoe lang houden we dat vol? 43. Feyenoord schiet van 20 meter naast. 44. Nu schieten ze hoog over. 48. Sano schiet recht op de keeper.

En dan is het rust We hebben een prima 1e helft gespeeld en zijn zelfs gevaarlijker geweest! Volhouden nu en met lef blijven spelen! 46. Een Feyenoord-corner en nog een zonder gevaar. 48. Jasper pakt een Feyenoord-schotje. 51. Feyenoord kopt naast. 53. De wedstrijd wordt circa 20 minuten stilgelegd voor een brandje. 55. Cillessen redt knap op een hard schot! 57. Weer een Feyenoord-schot maar Cillessen pakt gemakkelijk. We komen even niet onder de druk uit. Het wordt tijd voor een goede aanval. 60. En dan gebeurt het toch want Paixao komt voor Van Rooij en scoort. Jasper zit er wel met zijn vingertoppen aan maar de bal gaat binnenkant paal binnen. Wat een domper!

65. Sontje, Gonzalez en Sow komen voor Baas, Ogawa en Hoedemakers en ook Feyenoord wisselt. 68. Hansen krijgt geel. 70. Afgekeurde goal van Feyenoord 71. Geel voor Minteh en nog een keer in de 72e minuut. Die kan vertrekken! We hebben zeker 20 minuten een man meer. 74. Feyenoord wisselt 2 maal. 78. Wat een kans voor Sow! Dat had 'm al moeten zijn! Een prachtige bal van Sandler op Van Rooij die Sow alleen voor de keeper zet! 80. Feyenoord verschijnt alleen voor Jasper maar ze missen, pfff. 83. We moeten echt meer gaan creëren met een man meer. 85. Wat een kopkans voor Gonzalez maar die keeper redt. Dat was opnieuw een grote kans! 86. Sandler schiet keihard maar de Feyenoordkeeper redt weer! Nog 10 minuten. 87. Lasse komt nog voor Sano. 90. Er komen 8 minuten bij! 93. Pereira komt voor Van Rooij. 95. Een Chery-corner en nog een en nog een! Jasper is er ook bij in de 16.

Maar dan is het toch helemaal voorbij. Wat hebben we gestreden en het Feyenoord ontzettend moeilijk gemaakt! We hoeven onszelf niets te verwijten en hebben tot de laatste snik gevochten! Tevens hebben we door onze manier van spelen veel voetbalvrienden gemaakt en dat is een groot compliment voor de ploeg van Meijer! Nu maar 5e van Nederland worden om Europa in te gaan. En dát kan! 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen