Komen we onder de Feyenoord-druk uit?

Fotograaf Broer van den Boom - Tekst John Vrolijks
21 april 2024

Zondag 21 april om 18.00 uur zal Feyenoord ons in de eigen Kuip direct vast gaan zetten! Willen we kansrijk zijn om de beker te pakken dan moeten we onder deze druk uit kunnen voetballen.

Cillessen, Sandler, Nuijtink, Verdonk en Pereira zullen dus zeker niet de bal rustig aan kunnen nemen. Dan zullen we dus de lange bal op de spitsen gaan spelen en zullen Proper, Hoedemakers en Chery op het juiste moment bij moeten sluiten. 

Dan zullen Ogawa, Sano en Hansen voornamelijk hun kopduels moeten winnen. Daarom zou de keuze van Baas als linksbuiten een betere zijn. Die is groter, terwijl Sontje altijd later ingebracht kan worden en op snelheid gevaarlijk moet gaan zijn. Verder zouden we beter onder de druk uit kunnen komen met Sano meer acterend op het middenveld. Daardoor zijn Ogawa en Baas meer de 2 targetpunten voorin natuurlijk. Lukt het ons om de eerste aanvalsgolf te overleven en ontstaat er meer ruimte, dan moet het snel gaan!
Verdonk zal dan aanvallend dwingender moeten spelen aan de linkerkant terwijl Pereira meer zijn momenten moet kiezen. Nuytinck en Sandler zullen positioneel aanvallend goed moeten staan, want het spel van Feyenoord in de omschakeling is razendsnel. Dirk Proper moet het spel alleen maar snel maken, zoals hij altijd al doet. Hopelijk houdt hij het langer dan een uur vol.
Jasper zal zijn prima trap volledig moeten benutten en coachen waar hij kan. Dan zullen we onze kansen gaan krijgen, maar mogen we niets missen! Corners en vrije trappen zullen kansen moeten worden waaruit we kunnen scoren.

De 17.000 Nijmegenaren op de tribune moeten zich nog meer laten horen. En als de Rotterdammers, die echt niet in topvorm zijn, de teugels laten vieren, moeten we meedogenloos toeslaan! En als diep in de 2e helft de wissels iets extra’s brengen, hebben we zeker een kans. Maar we zullen boven onszelf uit moeten stijgen want de Feyenoorders hebben in principe de betere kwaliteit met een veel groter budget. Maar ze moeten het zondag toch maar weer laten zien want we zullen ons zeker niet als Ajax af laten slachten!

We moeten slim zijn en ons tot de laatste minuut 1000 % geven. Gewoon spelen met lef en ook die gasten vast moeten durven zetten! Dan hoeven we onszelf niks te verwijten en als finalist met een opgeven hoofd het strijdperk verlaten. We kunnen winnen, maar dan moet alles mee zitten. Ik ga voor een 2-2 gelijkspel, maar denk dat we in de breedte tekort komen en in de verlenging verliezen. Beter kan ik het niet maken. Maar wie ben ik. Wat wordt de uitslag denkt u?


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen