14% van de mensen in verborgen voedselnood - steun Vincentius en Bindkracht-10 in Nijmegen

Van onze redactie
16 april 2024

450.000 mensen in Nederland ervaren voedselnood. Het Rode Kruis helpt mensen met voedselnood op verschillende manieren, zoals door het verstrekken van voedselkaarten. Dat doen zij in samenwerking met lokale partners, zo ook in Nijmegen. Lees in dit artikel hoe het Rode Kruis samenwerkt met voedselpartners.

In Nijmegen doet het Rode Kruis dit samen met twee partners: Vincentius en Bindkracht10. Deze twee partijen hebben goed inzicht in de behoeften van eenoudergezinnen in de bijstand- of armoedewet en alleenstaanden die arbeidsongeschikt zijn. De uitgifte van de kaarten verloopt dan ook via deze partners. Momenteel gaat het om ongeveer 120 boodschappenkaarten per week. Het Rode Kruis stort per week een bedrag, afhankelijk van de grootte van het huishouden, op de kaarten. De ontvangers kunnen deze vervolgens gebruiken om te betalen bij supermarkten, maar ook op de lokale weekmarkt – aansluitend op hun behoeften.

Doneren voor voedselhulp
Mensen in voedselnood kunnen niet wachten op structurele oplossingen vanuit de politiek, zij hebben nu hulp nodig. Het Rode Kruis biedt daarom de mogelijkheid om mensen in voedselnood te steunen door te doneren op Giro 5125. Zo help je mensen in voedselnood met één of meerdere maaltijden, bijvoorbeeld een alleenstaande moeder of gezin met meerdere kinderen die niet genoeg geld overhouden voor een maaltijd. Doneren kan via IBAN NL02 INGB 0000 0051 25 of via de website van het Rode Kruis.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen