Noviomagumtocht op zondag 28 april, wandel je mee?

Van onze redactie
15 april 2024

Wandelvereniging Magnus organiseert op zondag 28 april de Noviomagumtocht.

Deze unieke wandeltocht - waar traditiegetrouw veel Nijmegenaren aan meedoen - is voor jong en oud en voert de wandelaars vanaf startlocatie Gasterij ’t Groeske in Groesbeek via het dorp door een prachtige omgeving. We hebben de volgende afstanden 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 kilometer.

De routes gaan grotendeels door het bos van Berg en Dal en de Ooijpolder. De afstanden 30, 35 en 40 kilometer zijn bedoeld voor de wat meer ervaren wandelaar, de heuvels zijn pittig. Alle afstanden, komen langs het dierenweitje ’t Venneke en kinderen kunnen klimmen en klauteren in het Avonturenbos bovenaan de Stekkenberg. De tocht is ook geschikt voor nordic walkers. Honden zijn, mits aangelijnd, op de route toegestaan. Het startbureau is geopend vanaf 07.30 uur, parkeren kan in de parkeergarage aan de Spoorlaan en op het marktplein (de blauwe zone is op deze zondag niet geldig). Er is ook nog een parkeerplaats aan de Houtlaan, te bereiken via de Kerkstraat. Vriendelijk verzoek om niet op de parkeerplaats van verzorgingshuis de Kloostertuin te parkeren en de doorgang vrij te houden i.v.m. calamiteiten.

Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken via: Breng lijn 5 Nijmegen - Groesbeek, halte Centrum Gemeentehuis. Je kunt op 2 manieren inschrijven, digitaal vooraf via deze link (dit heeft de voorkeur en dit kan tot zaterdag 27 april 12.00 uur), of op de dag zelf op de startlocatie, je betaalt dan wel €0,50 meer.

Adres startlocatie: Stationsweg 9, 6561 BZ Groesbeek
Inlichtingen over de Noviomagumtocht: www.wvmagnus.nl

Foto: Rustpost bij Camping de But.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen