Haak aan voor Keep them Warm: ondersteuningsactie voor Oekraïne

Van onze redactie
15 april 2024

De oorlog in de Oekraïne is ruim twee jaar aan de gang en het einde is helaas nog niet in zicht. Hulp blijft nodig. De Nijmeegse/Leidse studentenorganisatie Keep them Warm organiseert al twee jaar lang hulptransporten naar de grens bij Polen.

De organisatie vertrekt met bussen vol hulpmiddelen als kleding, voedsel, powerbanks en medicatie naar de grens. Als ze terugkeren naar Nederland doen ze dat niet alleen, maar nemen ze ook vluchtelingen mee. Er is geld nodig om deze transporten mogelijk te maken,

Met het project Haak aan voor Keep them Warm wordt er in de weken voorafgaand aan de Vierdaagse op een ludieke en creatieve manier geld ingezameld voor Keep them Warm.

Ben je creatief, houd je van haken en wil je de mensen in Oekraïne helpen? Doe dan mee met het project Haak aan voor Keep them Warm.

Traditiegetrouw ontvangen Vierdaagselopers tijdens de intocht bloemen van de supporters. Het idee is om (duurzame) bloemenitems te haken die uitgedeeld kunnen worden aan de Vierdaagselopers. De items zullen vanaf half juni vanuit de Stevenskerk verkocht worden. De opbrengst hiervan gaat naar Keep them Warm.
Doe mee en haak (bloemen)items zoals een bloemenketting, sleutelhanger, gladiolen, broches, vlaggen etc. De vorm staat helemaal vrij.

Houd bij voorkeur de kleuren van de Vierdaagse aan (oranje/groen), eventueel uitgebreid met de dagkleur van de Vierdaagse, bijv. oranje/groen/roze; oranje/groen/blauw. Bloemen in de kleur van de Oekraïense vlag kan uiteraard ook (geel/blauw).
In de Stevenskerk staat bij de Zuiderkapel een kistje waar je de items in kunt leveren. Deze kunnen tot uiterlijk 1 juli ingebracht worden.

Meer informatie over het hulpproject kun je vinden op https://www.keepthemwarmukraine.com


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen