Lars (17) geselecteerd om rugby finale om het Nederlands kampioenschap Onder 18 te fluiten

Van onze redactie
13 april 2024

Zaterdag 20 april is het de grote dag voor Lars Looten uit Nijmegen. Hij mag als 17 jarige rugby scheidsrechter de finale om het Nederlands kampioenschap voor rugbyers onder 18 jaar tussen Rugby The Dukes uit Den Bosch tegen de Haagsche Rugby Club (HRC) fluiten.

Lars Looten, lid van de Nijmeegse rugbyclub NRC The Wasps, fluit al rugby wedstrijden vanaf z’n 11e. In de afgelopen 6 jaar heeft Lars binnen Rugby Nederland grote stappen gemaakt als rugby scheidsrechter. Hij is in 2022 verkozen tot Jeugdige Rugby Scheidsrechter van het jaar en mocht zelfs al een keer als scheidsrechter op uitwisseling naar een beach rugby toernooi in Porto (Portugal). Vorig jaar had Lars de eer om als scheidsrechter geselecteerd te zijn om de finale om het Nederlands kampioenschap Onder 14 te mogen fluiten.

Het afgelopen seizoen 2023-2024 is Lars naar een hogere ranking gepromoveerd en heeft zelfs al zijn debuut gemaakt in wedstrijden waarvoor scheidsrechters met een nog hogere ranking voor geselecteerd worden. Op 30 september floot hij een Onder 18 wedstrijd in de hoogste divisie en op 28 oktober had hij zelfs zijn debuut bij de senioren en leidde hij de wedstrijd tussen Spakenburg en Haarlem. Tussendoor floot hij onder het oog van de bondscoaches ook nog de selectiewedstrijden voor Jong Oranje Onder 18 maar ook de Onder 18 finale tussen 2 Engelse teams op het Internationale jeugdtoernooi in Hilversum.

Ondertussen heeft hij door zijn ontwikkeling en manier van fluiten op de selectiecommissie een dermate goede indruk gemaakt dat hij geselecteerd is om de finale om het Nederlands kampioenschap Onder 18 in Amsterdam op 20 april te fluiten. Het is voor Nederland een unicum dat zo’n jonge scheidsrechter deze finale mag fluiten. Tot dit jaar werd deze wedstrijd altijd gefloten door een scheidsrechter die het gehele seizoen actief is geweest op het hoogste senioren niveau in Nederland. Lars is super trots dat hij deze eer toegewezen kreeg wat voor hem als een grote verrassing kwam.

Foto: Anita Amelink.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen