Beeldende Kunst Nijmegen van april

Van onze redactie
9 april 2024

Tentoonstellingen

 

7 mrt t/m 21 apr | Expo Bart | ROOM OF POSSIBILITIES

Performance kunstenaar Isabelle Wenzel heeft de projectruimte van Expo Bart overgenomen. In Isabelle’s ROOM OF POSSIBILITIES ontpopt Expo Bart zich tot speeltuin om vrij te experimenteren met beweging. De invulling van de ruimte is voortdurend in beweging. Als bezoeker word je verrast door kunstinstallaties, mode-objecten en allerlei live performances. 
 
lees verder
 

29 mrt t/m 21 apr | LangeHezel46 | Both Sides

LangeHezel46 toont de solo-expositie Both Sides met fotowerken en mixed media van beeldend kunstenaar Inge Winter. Inge Winter onderzoekt en ontrafelt. De natuur in haar directe omgeving is één van haar inspiratiebronnen. Haar werk reflecteert wat haar fascineert: de kracht en kwetsbaarheid van de natuur, de schoonheid en het rauwe van de vergankelijkheid.

lees verder
 
 
 

Evenementen

 

Live Performance | Isabelle Wenzel


Zaterdag 13 april: Live Performance Isabelle Wenzel
12:00 – 17:00 uur
Locatie: Expo Bart
Gratis

Op zaterdag 13 april is er een live performance bij Expo Bart die de hele middag duurt. Zes dansers, een gitarist en een vocalist brengen samen het fotografische werk van Isabelle tot leven. Geen enkele beweging of geluid staat vast: alle performers handelen vrij en intuïtief, vanuit vertrouwen in zichzelf en in elkaar. Zo ontstaat een alsmaar bewegend en veranderend beeld; soms langzaam en meditatief, soms actief en speels.
 
 

Workshop | Art Worldbuilding


Zondag 28 april: Workshop Art Worldbuilding
Zaal open: 13:30 start: 14:00 uur
Locatie: Extrapool 
Kosten: Pay what you want

Deze workshop is een oefening in het vinden van een collectief onderbewuste door middel van collagetechnieken en het ontwerpen van tekens. Zo worden ideeën over auteurschap, intellectueel eigendom en de rol van culturele arbeid gezamenlijk ter discussie gesteld. Onder leiding van Will (Guillermo Achúcarro) van het project ‘Art Worldbuilding’.

lees verder
 

Uitgelicht

 Artikel | aan de rand van een zwart gat

'Ik voel aan mijn linkerpols, waar mijn horloge zou moeten zitten, en besef hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan de tijd, aan onze notie van de tijd.'

Schrijver en muzikant Laurens van de Linde bezocht speciaal voor Beelende Kunst Nijmegen de tentoonstelling Into the Black Hole in het Valkhof Museum en raakte gefascineerd door de kunst die ontstond uit (on)begrip van tijd en ruimte. 

lees verder
 

 Docu | De gekke mieren van NYMA


17 & 20 april: Docu De gekke mieren van NYMA
Locatie: Filmhuis Lux 
Kosten: 5 euro

In heel Nederland worden oude fabriekspanden verbouwd tot hotspots. Het realiseren van een plek als de deze op deze schaal én in permanentie is echter vrijwel uniek. De gekke mieren van NYMA is een korte documentaire over hoe vrienden Bas, Bauke en Wimke met grootse ideeën een vervallen fabriekspand in een Nijmeegse arbeiderswijk ontwikkelen tot NYMA makersplaats, een bruisende werkplek voor 200+ creatieve makers.

tickets en info

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen