Opnieuw brand in woning Gildekamp

Van onze redactie
8 april 2024

Vanmiddag is de brandweer even na 17.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand in de Gildekamp. De buurwoning is vorige week onbewoonbaar verklaard, nadat daar ook een brand woedde.

De bewoners waren aan het koken, toen de stoppen uit sloegen. De bewoner keek in de meterkast en probeerde de groep weer aan te schakelen. Dit lukte de eerste keer niet, maar daarna ging de groep weer aan. Niet veel later merkte hij rook op in het plafond van de aan huis grenzende berging.
 
De bewoner trok een deel van het plafond weg, pakte een pan water en bluste de brand. Hij kreeg een stuk smeltende pvc-leiding op zijn arm en raakte lichtgewond. De brandweer was snel ter plaatse en controleerde het plafond. Er hoefde niet geblust te worden. De bewoner is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.
 
Bij de buren woedde afgelopen donderdag een flinke brand. De vlammen sloegen uit de woning en door de schade is de woning onbewoonbaar verklaard. Beide brandden zijn ontstaan door kortsluiting in de, volgende meerdere bewoners uit de wijk verouderde, elektraleidingen. De bewoners hebben contact gehad met de woningcorporatie.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen