[Foto's] Dringen voor het Nimweegs Dictee

Tekst: Karel Hermsen/Foto`s: Ger Neijenhuyzen
8 april 2024

Vrijdagavond 5 april puilde de raadzaal van het stadhuis uit met deelnemers aan de 23e editie van het Nimweegs Dictee. Carnavalsvereniging De Waoterjokers tekende wederom voor de organisatie. De 150 beschikbare plaatsen waren ook dit jaar weer in een mum van tijd uitverkocht. Lees hier het hele dictee.

Ruud Kleinschiphorst legde, natuurlijk in het Nimweegs, de gang van zaken uit en gaf de microfoon al snel over aan burgemeester Hubert Bruls voor het openingswoord.

`Ik kan vanavond helaas de prijsuitreiking niet doen, want ik heb last van kriebels, nee geen lentekriebels, maar ik ben behoorlijk verkouden en ga daarom wat eerder weg.
Ik sta altijd weer te kijken van de geweldige belangstelling voor het Nimweegs Dictee. Volle bak, niet alleen de raadstafel maar ook de publieke tribune is tot de nok gevuld. Dat kun je van de gemeenteraadsvergaderingen meestal niet zeggen. Daar wordt geen Nimweegs gesproken, maar verder gaat het er net zo toe als bij carnaval.
De Waoterjokers slagen er in om met dit dictee de aandacht voor het Nimweegs vast te houden en zo te zien doen ze dat goed.


Zelf ben ik kansloos, dan denk je dat je bepaalde woorden en uitdrukkingen kent, maar dan zit ik er toch vaak helemaal naast. Wat dat betreft doet mijn vrouw het beter. Gelukkig is het geen echte wedstrijd,  het gaat om het meedoen en niet om het winnen`, aldus Bruls.

LEES HIER HET VERSLAG VAN DE HELE AVOND EN BEKIJK DE FOTO'S!

De 3 winnaars:
1e prijs : Marijke Giesbertz
2e prijs :Marcel Claassen
3e prijs:  Els Vissers


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen